Fertilitate


Sedentarismul scade fertilitatea la barbati

autor: FrontPress 09.02.2013
fattyUn studiu de la Universitatea Harvard vine cu o concluzie inedită: prea mult timp petrecut în faţa televizorului scade fertilitatea la bărbaţi.
La cercetare au participat 189 de bărbaţi cu vârste între 18 şi 22 de ani. Oamenii de ştiinţă au analizat câte o mostră de spermă de la fiecare şi le-au adresat întrebări despre stilul de viaţă.
Conform AFP, cercetătorii au observat că tinerii care petreceau mai mult de 20 de ore pe săptămână la televizor, aveau o cantitate de spermatozoizi cu 44% mai mică, comparativ cu cei care stăteau mai puţine ore.
Studiul publicat în British Journal of Sports Medicine arată că un factor important care afectează calitatea spermei este şi sportul. Cercetătorii au declarat că bărbaţii care făceau mai mult de 15 ore de sport pe săptămână, prezentau o concentraţie a spermatozoizilor cu 73% mai ridicată, comparativ cu cei care făceau mai puţin de cinci ore de sport.
Cu toate astea, cercetătorii spun că în toate cazurile prezentate, concentraţia de spermatozoizi era destul de bună pentru a putea concepe un copil. Dar nu încape îndoială că stilul de viaţă sedentar este parţial responsabil pentru degradarea calităţii spermei, un fenomen întâlnit de mai mulţi ani în ţările occidentale. De pe Semnele Timpului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu