Imping copiii in fata masinilor !!!

TIGANII din Constanta isi imping copiii în fata masinilor!

autor: FrontPress 12.03.2012
Dacă în Bucureşti poliţiştii de la Rutieră se confruntă adesea cu sesizări privind accidentele provocate în mod intenţionat de anumiţi indivizi puşi pe câştiguri facile, la Constanţa, rutieriştii au observat un fenomen mult mai grav. Membrii unor familii sărace şi dintr-o etnie conlocuitoare provoacă accidente rutiere în care victime sunt tocmai proprii copii! Totul, evident, pentru bani!
Deşi pare greu de crezut că, în zilele noastre, un părinte, fie el sărac lipit pământului, ar fi în stare să rişte viaţa propriului copil în schimbul unor bani nemunciţi, iată că astfel de lucruri, oricât de groaznice sunt, se întâmplă. Fenomenul a fost descoperit de poliţiştii de la Rutieră anul trecut, când au observat că mai mulţi minori, membri ai aceleiaşi familii, au fost implicaţi în accidente rutiere la interval de doar câteva luni. Oamenilor legii li s-a părut cel puţin dubios acest lucru, dovadă că au sesizat Parchetul, care, în prezent, instrumentează asemenea cazuri.
Cum îşi joacă rolul de „victime“?
Dar cum procedează aşa-zişii părinţi şi cum îşi folosesc ei copiii pe post de „momeală”? În primul rând, este aleasă o arteră circulată din Constanţa. Unul dintre părinţi sau rudă apropiată se poziţionează pe o parte a drumului, iar altul pe partea cealaltă, cu un copil de doar câţiva anişori alături. Atunci când observă că se apropie o maşină, părintele îşi cheamă copilul, acesta aleargă pentru a ajunge în braţele lui şi traversează strada fără a fi atent la vreo maşină! Copilul este lovit de autoturism, iar părinţii încep să jelească de mama focului, plângând cu lacrimi amare drama prin care trec. Din nefericire, copilul a fost rănit grav şi transportat la spital, iar şoferul cercetat de poliţiştii de la Rutieră, pentru vătămare corporală din culpă.
La doar câteva luni, întâmplarea face ca aceeaşi echipă de cercetare la faţa locului să fie chemată la un accident petrecut identic, în care victimă era un alt copil, dar aparţinând aceleiaşi familii. Se pare că „părinţii” respectivi au procedat identic şi în acest caz, copilul nefăcând, practic, altceva decât să răspundă îndemnului lor, şi să alerge către braţele deschise ale mamei sau tatălui care-l chema pe trotuarul celălalt!
Deşi le-a fost greu să creadă că se poate întâmpla aşa ceva în România zilelor noastre, poliţiştii au sesizat Parchetul, în luna august a anului trecut, arătând procurorilor că există suspiciuni că aceşti părinţi îşi aruncă, practic, copiii în faţa maşinilor, pentru ca, ulterior, în urma proceselor sau presiunilor asupra şoferilor care au dat cu maşina peste minori, să stoarcă sume importante de bani de la aceştia!
Problema este că toate aceste fapte sunt comise cu intenţie şi sunt foarte grave. Mai mult decât atât, îngrijorător este faptul că asemenea cazuri pot fi mult mai multe în realitate decât cele care au ajuns să fie cercetate de procurori. De pe Cuget Liber
http://odoricaion.weblog.ro/

2 comentarii: