Teroristii islamici


Teroristii islamisti din Siria recruteaza copii pentru a lupta contra regimului nationalist (VIDEO)

autor: FrontPress 13.02.2013
copiiForţele loiale preşedintelui naţionalist al Siriei, Bashar al Assad, au fost acuzate de mai multe ori că ar fi ucis cu sânge rece până şi copii nevonovaţi. Dar cealaltă faţă a realităţii indică un adevăr ignorat de presa occidentală. Un reportaj realizat de jurnaliştii iranieni a dezvăluit cum copiii din zona Aleppo sunt recrutaţi de teroriştii islamişti şi instruiţi să lupte contra soldaţilor care încearcă să restabilească ordinea în ţara răvăşită de războiul civil.
În imaginile date publicităţii apar copii care sunt antrenaţi în folosirea armelor de asalt. Deasemenea băieţii mai sunt învăţaţi de rebeli cum să ucidă prin înjunghiere sau chiar cu mâinile goale. Acest lucru încalcă flagrant legislaţia internaţională, care interzice participarea minorilor la operaţiunile militare.
Printre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă din Siria se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran. Conform estimărilor ONU, aproximativ 60.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor care au început în luna martie a anului 2011.
Siria era până nu de mult un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu