Trăim în România, o ţară de pesimişti!

Există nenumărate motive din cauza cărora oamenii nu reuşesc în viaţă. Totuşi, două motive sunt predominante.
Primul motiv: Mulţi oameni consideră că au fost lipsiţi de succes deoarece nu le-au fost oferite aceleaşi şanse şi oportunităţi ca acelora care au avut succes. Ei îi învinovăţesc pe ceilalţi şi nu pe ei înşişi, considerând că eşecurile lor se datorează doar situaţiilor exterioare.
Al doilea motiv: Există alte persoane care consideră că eşecurile lor se datorează timpurilor în care trăiesc şi adoptă o atitudine cu totul pesimistă în legătură cu ţara lor şi cu lumea în general.
Dintotdeauna au existat persoane care au făcut profeţii despre crize economice, calamităţi naturale şi colapsul inevitabil al lumii lor. Ei bine, lumea încă există şi noi suntem destul de siguri că va mai exista multă vreme după ce tu şi eu nu vom mai fi. Se pare că fiecare generaţie are impresia că timpurile îi sunt potrivnice. Dar, în esenţă, noi avem acuma mai multe oportunităţi decât am avut vreodată, indiferent ce suntem sau care este situaţia noastră.
Când mintea ta este plină de aceste gânduri pesimiste şi negative, tu îţi limitezi şansele de a avea succes şi îţi împiedici mintea să-şi descătuşeze adevăratele puteri.
Emerson a spus: Un om este ceea ce gândeşte întreaga zi. Cu alte cuvinte, gândurile tale te fac să devii persoana care eşti. Nu ai cum să fii altceva! Dacă te gândeşti mereu la toate motivele din cauza cărora nu vei reuşi niciodată în viaţă, tu creezi o persoană care are toate motivele din lume să nu reuşească şi care este destinată eşecului. Să aveti parte de sănătate!

9 comentarii:

  1. Simplifici prea mult ! Să zicem că un om are înclinaţii artistice, dar, nefiind recunoscut, nu reuşeşte să vândă ca să trăiască din asta..dar trebuie, totuşi, să trăiască..deci, îşi va lua un job (sau va încerca să-şi ia). Deja viaţa sa e fracţionată între ceea ce doreşte să facă şi ceea ce e nevoit să facă. Să zicem că omul acela, iubeşte şi s-a căsătorit. Are o casă, familie..acestea sunt obligaţii care necesită o şi mai mare responsabilitate, iar fractura dintre ceea ce simte c-ar trebui să facă şi ceea ce "trebuie" să facă se adânceşte. În viaţă suntem de foarte multe ori puşi în situaţia de-a trebui să facem ceva, deşi am fi ales altfel. Sigur, când suntem tineri, trăim într-o lume în care posibilităţile par deschise. Apoi începem să facem compromisuri bazate pe ceea ce trebuie să facem, pe conştientizarea mediocrităţii de care suferim inevitabil şi, în unele cazuri, de înfrângeri pe care le suferim, chiar dacă am dat totul din noi în bătălie. Ecranul care ne proiectează doar imaginea celor care reuşesc este înşelător. La cum e făcută lumea de azi, din 10 oameni aliniaţi la start, poate unul va gusta din cupa victorie. Poţi spune că-s fundamental pesimist..dar se zice că pesimistul e un optimist informat. Îţi urez să fi acel om care ajunge să guste din cupă şi monopolizează întreaga atenţie a camerelor de filmat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul este să nu aştepţi de la viaţă succesul fără a depune şi tu efort, şi personal cred în legea compensaţiei în Univers.

    Îţi recomand şi ţie şi tuturor 2 filme:
    1. The pursuit of Happynes
    2. The Secret

    Cu privire la atenţia camerelor de filmat, nu îmi doresc aşa ceva...te rog nu-mi dorii asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am văzut. Sunt faine ! Evident, dacă dai happy-endul la o parte din The Pursuit of Happines, rămâi cu un gust mai puţin dulce...şi descoperi povestea celorlaţi 9 care n-au luat cupa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu cred in legea compensatiei, dar doar in masura de 30%. Restul e impartit intre hazard, realitate, imposibiliate ori munca asidua. Si as mai putea adauga inca...

    RăspundețiȘtergere
  5. In pricipiu sunt de acord cu tine... dar trebuie sa definim bine termenii ca sa stam confortabil cand incepem sa jonglam cu ei.

    De fapt ce inseamana sa "reusesti in viata"?
    La ce scara de valori ne raportam?
    La scara de valori impusa (implementata) de societate prin educatie, inca din copilarie, cum ca un om de succes este acela care... adica la ceea ce se asteapta societatea de la tine sau la o scara de valori personala ? Si-apoi "succesul" are valente si grade. Fata de Bill Gates orice parlit de milionar simte ca n-a avut noroc in viata... :)

    Postarea ta mi se pare buna!
    Felicitari!

    PS: ca sa va destindeti.
    Cum intri in cimitirul Ghencea civil, pe prima alee din dreapta se afla bustul catarat pe un soclu al unui om de succes, deasupra mormantului sau.
    Pe placutza scrie "dracu-lacu-cum s-o fi numit el, mare negustor, mare filantrop" Asta e bogatu' cimitirului.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))) Bestial! Raportat la postarea mea PS. Tău este bancul serii! :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar si acel artist fara bani, daca seara cand se aseaza in pat poate multumi pentru familia sa, pentru zambetul copilului sau sau pentru dragostea din ochii sotiei sale este un om de succes. succesul nu inseamna bani, nu inseamna pozitie sociala sau mai stiu eu ce modele isi alege cineva de pe ecranul televizorului ci sa poti spune "multumesc" cuiva pentru ceva din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere