Simbolul raului


Senator liberal: “Tokes, simbolul sulfuros al Revolutiei din 1989″

autor: FrontPress 12.02.2013
harta tinutul secuiesc tokesLiderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, l-a atacat dur în plenul Senatului, pe europarlamentarul Laszlo Tokes, pe care l-a numit “simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989″. El a adăugat că Tokes s-a amestecat cu voluptate în “gulaşul de circumstanţă” al “războiului steagului”, o aluzie la scandalul diplomatic legat de arborarea ilegală a steagului Ţinutului Secuiesc pe unele instituţii publice din România.
“Nu pun gaz pe foc, în schimb mi-aş fi dorit să am calităţile unui pompier de serviciu pentru a domoli flăcările aţâţate în contextul aşa-zisului război al steagului. Tokes Laszlo s-a amestecat cu voluptate în această ciorbă, sau dacă preferaţi, în acest gulaş de circumstanţă”, a spus marţi liberalul, potrivit România TV.
Haşotti susține că europarlamentarul a ameninţat voalat prin recentele sale declaraţii cu un nou “martie negru”, aluzie la conflictele interetnice din primăvara anului 1990 de la Târgu Mureş. ”Personal, am vaga bănuială că tare îşi doreşte europarlamentarul să vadă România din nou aruncată în acele zile de groază”, a arătat Puiu Haşotti. El a subliniat că “acest simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989 este din nou propagandistul dezlănţuit al visatei autonomii teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc”.
Haşotti a acuzat atât PDL, cât şi pe Traian Băsescu că au sprijinit ascensiunea lui Tokes. ”În acest context politic, am acuzat, acuz şi voi acuza Partidul Democrat şi pe Traian Băsescu că acest Laszlo Tokes a ajuns vicepreşedinte al Parlamentului European cu sprijinul direct şi nemijlocit al PDL şi al lui Traian Băsescu. Mai mult decât atât, a fost decorat de preşedintele Băsescu”, a subliniat liderul senatorilor liberali.
Conform DeCeNews, în declaraţia politică pe care a prezentat-o în plenul Senatului, Haşotti a mai spus că Laszlo Tokes nu pierde nicio ocazie pentru a defăima poporul român şi România. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu