Rasism


Consilier municipal suspendat pentru “RASISM” dupa ce a comparat imbracamintea islamista cu sacii de gunoi

autor: FrontPress 08.02.2013
saci de gunoiUn consilier conservator din Marea Britanie a fost suspendat şi este anchetat de poliţişti pentru că a făcut pe o reţea de socializare mai multe comentarii împotriva musulmanilor, informează The Guardian. Pagina de FaceBook a lui Chris Joannides, consilier în Enfield, nordul Londrei, conţinea în plus şi o imagine unde îmbrăcămintea islamistă “burqa” este comparată cu nişte saci de gunoi.
Sub poza în care apăreau doi saci de gunoi menajer şi o mamă cu o fetiţă, îmbrăcate din cap până în picioare cu o pânză de culoare neagră, politicianul a relatat în câteva cuvinte o întâmplare imaginară. Acesta susţine că nu înţelege de ce femeia s-a supărat pe el după ce i-ar fi spus că are trei copii frumoşi. “A fost o confuzie neintenţionată”, concluzionează bărbatul.
Colegii de partid ai lui Chris Joannides au decis să-l suspende pentru remarcile sale considerate ofensatoare.
dPoliticianul, care are origini elene, a mai postat în trecut şi mesaje împotriva turcilor din nordul Ciprului, teritoriu revendicat de greci.
În urma scandalului mediatic şi al presiunilor din interiorul partidului, pagina de pe FaceBook a lui Joannides a fost ştearsă de acesta.
Azad Ali, un reprezentant al comunităţii locale a musulmanilor, a declarat că “acesta este un exemplu şocant de islamofobie instituţionalizată”. El mai spus că aşteatpă “măsuri dure” din partea conservatorilor şi a precizat că va urmări atent şi ancheta poliţiei. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu