Neamt » Milioane de lei, decontate ilegal de Consiliul Judeţean Neamţ

În 2011, CJ Neamţ a plătit lucrări inexistente şi a decontat peste un milion de lei către DRUPO, fără documente justificative.


În 2011, Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ a plătit mai multe lucrări care, în realitate, nu s-au efectuat. Este vorba de lucrări de îmbrăcăminte asfalt, strat de fundaţie din balast, îmbrăcăminte asfaltică pentru drumuri laterale, timpane la podeţe tubulare şi podeţe casetate, în sumă de 260.000 lei. Tot în 2011, CJ Neamţ a acoperit cheltuieli de transport nejustificate sau majorate în sumă de 131.000 lei, după cum se arată în Raportul Curţii de Conturi publicat joi, 31 ianuarie, şi care reflectă activitatea din 2011 a mai multor autorităţi locale şi centrale.
În acelaşi document se mai precizează că CJ Neamţ a decontat cantitatea de 8.107 tone antiderapant – nisip şi sare -, în sumă de 1.116.500 lei, fără să fie justificată prin documente legale de către executantul lucrărilor de deszăpezire, SC Drupo SA Neamţ.
Preşedintele CJ Neamţ de la acea vreme, Vasile Pruteanu, a declarat că, mai mult ca sigur, sumele evidenţiate în raportul Curţii de Conturi au fost recuperate, dar că nu poate oferii detalii până nu citeşte documentul şi ne-a sugerat să luăm legătura cu directorul economic al CJ Neamţ. Neculai Cojocariu, directorul economic al instituţiei, a spus că problemele pot fi dezbătute doar cu acordul actualei conduceri a CJ şi că problemele evidenţiate de Curtea de Conturi pot fi explicate doar de reprezentanţii Direcţiei Tehnice a CJ Neamţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu