Nu-ti place? Nu suporti?

"Nu suport mincinosii si minciuna" - Mi se pune dambla pe inima cand aud/citesc chestia asta. Bine, mi se pune in general cand aud/citesc chestii de genu' "Nu-mi place branza", "Nu suport cocalarii", "Nu suport fatarnicia", "Nu-mi plac bananele" s.a.m.d.. Si n-am sa spun ca nu-mi plac oamenii astia, pentru ca maine, poimaine, ca si ei, as ajunge sa fac ceea ce spun ca nu-mi place si dupa imi spune X-ulescu ca-s ipocrit. Dar, totusi, doresc sa-mi arat dezaprobarea fata de o atitudine de genu' asta. Sau, sa incerc sa recomand celui ce practica, macar sa o faca intr-un mod mai elegant. Am intalnit atatia si-atatia insi care sustineau sus si tare ca ei "urasc minciuna si mincionosiiiii!!!", dar tot ei erau aia care minteau pe mami si pe tati ca se duc la Alex acasa, cand, de fapt, erau la discoteca cu Marius (nume si exemplu alese la intamplare). Lista ar putea continua la nesfarsit, dar, iar ma apuc sa ma lupt cu morile de vant. Mai bine sa stau in banca mea, unde-i cald si bine.

Until the next time, pa!

4 comentarii:

  1. Sa stii ca si eu am observat ca cei care sustin cu tarie ca nu ar face in viata lor ceva, cei care blameaza cel mai mult...sunt exact cei care ar fi primii care ar face acel lucru.

    De ce?

    Pai, cred ca e o tehnica de manipulare. Iti imprima ideea ca omul acela e intr-un anumit fel si nici nu ti-ar putea trece prin minte ideea ca el ar fi primul faptuitor. E un soi de orbire. Atata timp cat tu stai linistit in privinta lui, el isi face de cap :) Nici nu il banuiesti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am făcut multe în viaţă, bune şi rele vorba cântecului, dar nu mi-am dat mâna niciodată cu santajiştii şi mafia din secretariatele instituţiilor de învăţământ numai pentru a face rău celor din jur.

    Cum se numesc oare aceşti oameni care ar face pact cu diavolul numai pentru a ieşi învingător!

    RăspundețiȘtergere
  3. bai dar de multe ori oamenii spun lucrurile astea pentru ca la un momendat li se pare ca asa e.
    poate ar trebui sa se gandeasca in genereal nu doar in momentul ala. o sa observe ca ceea ce pretind ca nu fac, sau nu le place vor trebui sa faca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cora, bine zici. Cei care blamează cel mai mult, ei ajung să facă primii ceea ce blamează. Şi nu e neapărat tehnica de persuasiune de vină cât este de vină faptu' că-s ei mai slabi de înger.

    RăspundețiȘtergere