L-am testat! MP4 in actiune.

Cu cateva saptamani in urma am cumparat un mp4 player, insa am simtit nevoia sa impartasesc parerea mea despre acest mp4 player.


Numele brandului SERIOUX la prima auzire nu mi-a spus nimic. Nici la a doua. N-am asteptat niciun fel de miracol ca la al 3-lea sa stiu tot despre acest brand, aceasta corporatie. Dar am fost smecher; am profitat de puterea internetului si am cautat detalii. Haha. Iar cautarea s-a terminat cu succes. Acest brand este „o marca europeana de top” asa scrie pe pagina lor de web. Da, si eu am ramas mut(!) In plus am crezut ca e ceva inventat de chinezi, japonezi..in fine. M-am gandit...oare are calitate mai buna decat produsele fabricate intr-un mod cum să spun...idioate, care le tii mai mult în service decat la tine, din cauza calitatii proaste? Sa vedem. Aceasta corporatie s-a infiintat in anul 2004 (vezi articolul aici) si „urmareste neincetat tendintele de maine”. Suna bine, nu? Dar sa vedem ce stie acest mp4 player:
1. Ecran TFT 1,8” (128*160, 65000 culori)
2. Capacitatea de stocare interna este de 2GB (se poate extinde cu card MicroSD, de maxim 2GB)
3. Tuner radio FM cu inregistrare
4. Functie de reportofon
5. 7 moduri EQ
6. Baterie Li-Polymer reincarcabila.
7. Suportă muzica MP3 si WMA, video MTV, foto JPG și BMP
8. Casti stereo
Cand l-am tinut in mana pentru prima oara, parca tineam ceva bucata de plastic, fara urma de calitate macar minimala, dar e foarte usor la greutate. In schimb ecranul mare (fata de marimea mp4 player-ului) ne veseleste. Butoanele sunt okey. Cand l-am pornit, producatorii parca au vrut sa ma orbeasca cu lumina albastra intensa care iluminează butoanele. M-i s-a parut ciudat ca memory stick-ul il insertezi cu fata in jos nu cu scrisul in sus. Este un pic enervant faptul ca daca sunt melodii si pe stick, si pe memoria interna, dracul..pardon dragul nostru de mp4 player nu le vede decat separat, nu ca la telefoane unde le vede pe ambele in acelasi timp . Separat memoria interna, separat memory card-ul. Prin 3 manevre cu butoanele, schimbi intre ele. Am zis ca ne incanta marimea ecranului. Dar pe cat e de mare, pe atat e de proasta calitate. Pozele le vezi bine daca tii player-ul putin inclinat in stanga. Deci e clar ce calitate avem de la firma „europeana de top”. Dar daca nu e destul, mai adaug faptul ca îti scot ochii asa de mari sunt pixelii. Ei bine, nu este chiar asa, insa daca te-ai obisnuit cu un ecran de o calitate mai buna, atuncea este un pic deranjator acest fapt. Radioul suna bine in casti, si muzica la fel. Dar parca e cam slabut la capitolul basiilor, asa se pare fiindca castile nu sunt de genul pe care le bagi in ureche, asa mai adanc, ca si castile pentru telefoanele marca SonyEricsson seria Walkman. Structura meniului este simplu, logic, se poate usor invata navigarea in meniu, eu personal după vreo 15 minute deja am devenit „maestru” (fara citirea profunda al instructiunilor de utilizare) in ceea ce priveste navigarea. De incarcat, bateria se incarca in 2 ore, si in manual scrie ca tine fiecare incarcare vreo 8-10 ore. La mine nu asa este. La mine tine 4 ore maxim, asa ca trebuie sa-l trimit in service. Reportofonul nu l-am incercat, sincer.
Un fapt interesant si ciudat este butonul din mijloc, care de fapt nu este buton, este pentru design.
In concluzie, raportul preț/calitate/functii este okey. Pretul variaza intre 125-210 de RON, depinde de magazin (statistica din octombrie). Dupa parerea mea 210 de RON este deja foarte mult. La acest pret cumperi ceva mai de calitate.
Note:
-design, exterior: 8
-calitatea materialului folosit (la atingere): 5
-calitatea ecranului: 5
-calitatea sunetului prin casti: 8
-functii: 10 (mp3, video, radio, reportofon, inregistrare sunet si sunet din radio, memorie extensibila)
IN CONCLUZIE 8+5+5+8+10=36/5=7,2
Acest MP4 player este in trei variante in privinta memoriei interne: 2GB ,4GB și 8GB.
Sper ca v-a fost de ajutor acest review despre acest produs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu