Doliu

DOLIU ÎN MUZICĂ! S-a stins artistul a CĂRUI MELODIE O DANSEZI la toate PETRECERILE!


POSTAT: 04 Ianuarie 2014, Ora 10:58

Nu există petrecere sau nuntă la care să te duci, iar DJ-ul să nu pună un mixaj în care este inclusă şi melodia superbă, ritmată, ce încinge ringul de dans. Autorul şi interpretul acesteia, Phil Everly, care a facut parte din trupa de rock'n'roll Everly Brothers, a murit vineri, la un spital din Burbank, California, la 74 de ani.

  • Phil (dreapta) a făcut parte din trupa Everly Brothers
    Phil (dreapta) a făcut parte din trupa Everly Brothers
"Wake up little" Susie este melodia care cu siguranţă îţi aduce aminte de petrecerile, nunţile şi botezurile la care ai fost şi care ţi-a făcut picioarele să nu se mai oprească pe ringul de dans. Unul dintre cei care au interpretat această piesă, Phil Everly, fost component al trupei Everly Brothers, s-a stins din viaţă vineri, la vârsta de 74 de ani.
Artistul a murit la spitalul Providence St. Joseph Medical Center din Burbank, California, unde fusese internat urma unor complicaţii apărute din cauza unei boli pulmonare obstructive cronice.
Phil Everly s-a născut pe 19 ianuarie 1939, în Chicago. La sfârşitul anilor 1950 şi începutul anilor 60, Phil Everly şi fratele lui, Don, au devenit printre cei mai cunoscuţi artişti.
Au luat contact cu muzica încă din copilărie, părinţii lor fiind cântăreţii de country Margaret şi Ike Everly. Astfel, fraţii au cântat alături de părinţii lor în spectacole live şi la radio. La mijlocul anilor '50, când erau adolescenţi, s-au mutat în Nashville pentru a deveni compozitori. Publicaţia Rolling Stone a etichetat Everly Brothers că fiind "cel mai important duo vocal rock", influenţând trupe că The Beatles, Beach Boys, Simon & Garfunkel şi multe altele. Everly Brothers au înregistrat foarte multe piese care au devenit hituri, de-a lungul timpului. Cei doi au intrat în lumea muzicală în calitate de compozitori, iar, în 1957, au semnat un contract cu Cadence Records. Trupa a devenit cunoscută pe plan internaţional în următorii cinci ani, piese precum "Bye Bye Love", "Wake Up Little Susie", "When Will I Be Loved" şi "All I Have to Do Is Dream" fiind ascultate în întreaga lume. În ceea ce priveşte vânzările de albume, rivalii lor pe acest segment au fost Elvis Presley şi Pat Boone.

Ascultă mai jos mixajul în care este inclusă piesa "Wake up little Susie" şi care nu lipseşte de la nici o petrecere:

Alte piese de-ale celor doi au devenit cunoscute în urma unor cover-uri făcute de artişti precum trupa "A-Ha"



Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/artist-melodie-o-dansezi-toate-petrecerile-doliu-muzica-477213.html#ixzz2pSBIfNx6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu