Al Quaeda

2014

The Daily Telegraph: Η Αλ Κάιντα ετοιμάζει για τζιχάντ εκατοντάδες πολίτες της Ευρώπης και της Αμερικής


Ιανουάριος 20, 2014.

Το ισραηλινό κανάλι ‘9’ επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Daily Telegraph» αναφέρει ότι σε στρατόπεδα τρομοκρατών, εκπαιδεύονται  περίπου 500 Βρετανοί και αρκετές εκατοντάδες νέοι από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Οι νέοι που έχουν συγκεντρωθεί στη Συρία, μαθαίνουν ανατρεπτικές μεθόδους, πώς να φτιάχνουν βόμβες, πώς να χρησιμοποιούν τη ζώνη του βομβιστή, να πυροβολούν, να μεταμφιέζονται, να τοποθετούν νάρκες σε οχήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ιδεολογική προετοιμασία των «δοκίμων», μετατρέποντάς τους σε φανατικούς μουσουλμάνους.

Η «The Daily Telegraph» αναφέρεται στα λόγια ενός από τους αποστάτες, πρώην μέλους του ριζοσπαστικού κινήματος «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», ότι τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών βρίσκονται στα εδάφη της Συρίας που συνορεύουν με την Τουρκία.

Σκοπός της εκπαίδευσης των τρομοκρατών είναι απλός:  μετά την εκπαίδευση,  οι καταγόμενοι από την Ευρώπη και την Αμερική θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Οι βρετανικές, αμερικανικέ και γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός αυτό, λαμβάνοντας υπόψη μια «Πέμπτη Φάλαγγα», ως κύρια απειλή για τις δυτικές δημοκρατίες από τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές.


--

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu