Opozitia ucraineana

Opozitia ucraineana a infiintat o structura paramilitara: “Garda Nationala”

autor: FrontPress 30.01.2014

suporteri ucrainaÎn ziua memoriei eroilor naţionalişti, căzuţi în bătălia de la Krut, în perioada războiului civil din 1918, pe Euromaidan a fost înfiinţată Garda Naţională, o formaţiune paramilitară, care îşi propune să lupte împotriva actualei guvernări. Din noua structură vor face parte toţi doritorii, care vor depune jurământul de credinţă naţiunii ucrainene, afirmă iniţiatorii.
Potrivit portalului censor.net.ua, care face referinţă la Canalul 5, în componenţa Gărzii au intrat unităţile de autoapărare ale Maidanului, cazaci şi „Sectorul de Dreapta”. Un dataşament al Sectorului de Dreapta – „Vikingii”, deja şi-a depus jurământul.
Potrivit portalului Lenta.ru, structuri ale Gărzii Naţionale au fost create şi în oraşul Lvov, în rândurile căruia au intrat persoanele care deţin drept de port armă.
Ministerul de Interne al Ucrainei a anunţat deja că înfiinţarea oricăror structuri paramilitare este ilegală, iar iniţiatorii “Gărzii Naţionale” ar putea fi trași la răspundere penală. Conform Codului Penal al Ucrainei, implicarea în activităţile unor grupări paramilitare ilegale este pedepsită cu opt ani de închisoare. De peMesager

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu