Violente

Violentele din Ucriana escaladeaza. Politia a deschis focul cu munitie de razboi!

autor: FrontPress 22.01.2014

reculegereForţele de ordine au început o nouă ofensivă contra baricadelor instalate de demonstranţii din Kiev, care protestează contra deciziei guvernului de a întrerupe negocierile cu Uniunea Europeană, în favoarea apropierii de Rusia. Ca urmare a ciocnirilor violente, trei persoane au fost ucise în această dimineaţă. Doi protestatari au murit împuşcaţi de poliţişti, în timp ce al treilea a decedat din cauza rănilor provocate de căderea de la înălţime de pe un stâlp.
Alte cel puţin 50 de persoane au fost răpite în noaptea de marţi spre miercuri din mai multe cămine studenţeşti de către indivizi necunoscuţi, a anunţat Parchetul General. Victimele au fost în prealabil bătute, conform martorilor oculari.
Autorităţile ucrainene vor recurge la forţă împotriva manifestanţilor dacă “provocatorii” nu vor înceta să incite la violenţă, avertizase ieri aseară premierul Mikola Azarov.
De aproximativ două luni în Ucraina, în special în mairle oraşe din vest şi în capitală, au loc manifestaţii populare, la care participă atât forţe naţionaliste cât şi partide moderate. Acţiunile sunt motivate de decizia guvernului de a orienta ţara în afara sferei de influenţă a Uniunii Europene. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu