Boli false


Majoritatea bolilor sunt false! Omul modern a ajuns sa se minta pe el insusi ca ar fi bolnav!

Majoritatea bolilor sunt false. Aproximativ cincizeci la suta din boli sunt ireale. Motivul pentru care in lume bolile devin din ce in ce mai numeroase se datoreaza faptului ca pretentiile omului incep sa fie mai mari. Acest lucru trebuie inteles foarte bine. O data cu dezvoltarea tehnologica si stiintifica, cu aparitia unor conditii economice si sociale mai bune, numarul bolilor ar fi trebuit sa scada. Insa nu s-a intamplat asa, deoarece capacitatea omului de a minti a luat amploare. Acum, oamenii nu ii mai mint doar pe altii, ei si pe ei insisi. Astfel au reusit sa creeze noi boli.
De exemplu, un om de afaceri este in pragul falimentului si, nedorind sa accepte acest fapt, cade bolnav la pat. Aceasta este o boala creata de mintea sa. Si de pe urma ei are un dublu avantaj: se poate scuza in fata creditorilor ca nu mai este capabil sa isi continue afacerea, iar pe de alta parte le va sugera celorlalti – asa cum s-a convins pe sine ca boala sa este incurabila. O astfel de boala indusa nu este reala – si cu cat va incerca mai mult sa se vindece, cu atat se va imbolnavi mai rau. Daca medicina nu reuseste sa te vindece, atunci este clar faptul ca boala de care suferi isi are cauza in alta parte.
Poti incepe sa ii blamezi pe doctori si pe medicamentele lor, poti incerca tratamentele medicinii naturiste si pe cele din Ayurveda, te poti indrepta spre homeopatie si alopatie – dar nimic nu te va ajuta. Niciun doctor nu va fi de ajutor, deoarece un medic nu poate trata decat o boala reala, autentica – el nu are niciun control asupra unui fenomen fals. Iar faptul cel mai interesant este acela ca tu creezi si intretii asemenea boli.
Mai mult de cincizeci la suta din bolile de care sufera femeile sunt false. Foarte multe dintre femei au invatat un truc inca din copilarie: acela de a primi dragoste atunci cand sunt bolnave. Ori de cate ori sotia se imbolnaveste, sotul isi ia liber de la serviciu si sta langa ea si o ingrijeste. Poate ca nu ii convine sa faca acest lucru, dar il face.
O persoana bolnava devine un dictator, un mic tiran. Cand aceasta spune “inchide radioul”, cealalta persoana se conformeaza imediat. Cine doreste sa supere un om bolnav? Dar in acest mod nu face altceva decat sa ii ajute boala. Este de inteles atunci cand sotul sta langa sotie cand aceasta este sanatoasa, dar pentru nimic in lume nu trebuie sa contribuie la o boala falsa. Este o afacere prea costisitoare.
Un parinte nu trebuie sa ii acorde copilului prea multa atentie cand acesta se imbolnaveste; altminteri, ori de cate ori copilul doreste sa fie bagat in seama, se va imbolnavi. Niciodata nu trebuie asociata atentia sau iubirea cu boala. Copilul nu trebuie sa aiba impresia ca atunci cand este bolnav mama sa ii citeste mai multe povesti si ii acorda mai multa atentie decat de obicei. Insa mama trebuie sa ii arate copilului iubire atunci cand el este fericit si bucuros, astfel incat iubirea sa devina asociata cu fericirea si bucuria.
In prezent, noi am asociat iubirea cu suferinta, iar acest lucru este extrem de periculos – deoarece cand cineva va avea nevoie de iubire, el va avea tendinta de a suferi sau de a se imbolnavi pentru ca stie ca atunci va primi dragoste, insa iubirea nu poate fi gasita niciodata prin boala sau suferinta. Boala creeaza mila, nu iubire, iar a fi un obiect demn de mila este ceva degradant, jignitor. Iubirea este un lucru cu totul diferit. Problema este ca noi nu cunoastem nimic despre iubire.
Trupul ne urmeaza sugestiile – daca dorim sa fim bolnavi, atunci corpul se va imbolnavi. Hipnoza este folositoare in tratarea acestor boli. Adica, o boala falsa nu poate fi tratata decat printr-o medicina falsa. Din moment ce putem sa ne autosugestionam ca suntem bolnavi, atunci vom putea sa ne sugestionam ca suntem si sanatosi, astfel incat sa putem scapa de bolile ireale. Iar pentru a realiza acest lucru, hipnoza este de mare ajutor.
In fiecare zi mor sute de oameni muscati de serpi. Dar stiai ca doar 3 % dintre serpi sunt veninosi? Foarte multi mor doar pentru ca au impresia ca orice sarpe poate ucide oameni…
almeea.com
S

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu