Congres Jobbik

Congres JOBBIK, cu participarea ambasadorilor din Irak si Iran

autor: FrontPress 20.01.2014

0La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Congresul de început de an al partidului naţionalist Jobbik din Ungaria, unde s-au trasat principalele obiective ale formaţiunii radicale pentru 2014, mai ales că în luna aprilie vor avea loc alegeri parlamentare, care vor fi urmate de cele europarlamentare.
La congresul de sâmbătă au participat peste 2.000 de membri de partid, inclusiv invitaţi din străinătate, printre care s-au numărat şi ambasadorii din Irak şi Iran.
Discursurile liderilor Jobbik au fost alternate cu momente artistice. Deasemenea a fost ţinut şi un minut de reculegere dedicat lui Gergely Pongratz, fondator al formaţiunii şi veteran al Revoluţiei antibolşevice din 1956. Memoria acestuia a fost omagiată şi prin vizionarea unui film documentar dedicat vieţii sale.
De la pupitru au fost anunţate noi filiale înfiinţate în aşa-zisul “Ţinut secuiesc”, deşi în realitate reprezentanţele locale din România ale Jobbik nu au nici un statut juridic.
Apogeul congresului a fost cuvântarea de peste o oră a liderului naţional, Vona Gabor, care a declarat că urmăreşte obţinerea unui scor electoral care să-l ajute să devină premier. Acesta a criticat atât opoziţia de stânga, cât şi partidul conservator al primului ministru Viktor Orban, acuzat că a ignorat zona rurală şi că nu a negociat reeşalonarea datoriilor externe ale Ungariei. Deasemenea, ambele partide de sistem au fost găsite vinovate pentru faptul că “au gonit cetăţenii din ţară”, în ultimii şase ani peste jumătate de milion de unguri emigrând în ţări străine. Vona Gabor s-a mai împotrivit şi vânzării de teren străinilor, o decizie impusă ţării de către UE. Nu a fost uitată nici problema infracţionalităţii ţigăneşti, un fenomen care îngrijorează un segment important din populaţie.
În plan extern, Jobbik a anunţat că va lupta pentru crearea unei axe Polonia – Croaţia – Ungaria. Deasemenea, în opinia naţionaliştilor, Ungaria ar trebui să colaboreze mai intens cu Germania, Turcia şi Rusia.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste importante. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European.Sursa: FrontPress.ro
16123456789101112131415

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu