ND Cluj

ND Cluj despre politicienii locali: tolereaza extremismul maghiar si nu respecta cultura romaneasca

autor: Nationalist 24.01.2014

ND (9)Publicăm mai jos comunicatul de presă al Noii Drepte Cluj despre vandalizarea statuii lui Baba Novac pentru a doua oară. Naționaliștii clujeni îi acuză pe politicieni că tolerează acțiunile xenofobe ale extremiștilor unguri, considerând că atât timp cât cei vinovați pentru acest act de vandalism nu au fost identificați și pedepsiți, aleșii locali nu au respect pentru cultura românească și monumentele orașului.
”Statuia eroului Baba Novac a fost vandalizată  pentru a doua oară. Și de data aceasta au fost furate literele care compuneau cuvântul ”unguri”. Din păcate nici acum autoritățile locale nu i-au identificat pe cei vinovați, probabil extremiști maghiari.
Noua Dreaptă Cluj consideră că atât timp cât Primăria și Poliția nu îi vor identifica și sancționa conform legii pe cei responsabili de acest gest anti-românesc, astfel de cazuri vor deveni tot mai dese. Lipsa unei reacții a politicienilor locali ne face să credem că aceștia tolerează acțiunile anti-românești la Cluj-Napoca și nu au respect față de monumentele românești ale orașului. Ne întrebăm: La fel s-ar fi procedat și dacă era vorba de un monument unguresc?
.
Cerem autorităților locale să-și facă datoria, să-i identifice și să-i sancționeze pe cei ce au vandalizat monumentul, precum și reabilitarea acestuia. Dacă antiromânismul și vandalizarea monumentelor vor fi acceptate la Cluj, orașul riscă să nu mai ajungă Capitală Culturală Europeană în anul 2021, căci asemenea acțiuni xenofobe nu au ce căuta într-un oraș ce se pretinde civilizat.” Biroul de Presă al Noii Drepte Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu