Transformare

Cum e transformat de presa un infractor tigan din “AGRESOR” in “VICTIMA”

autor: FrontPress 27.01.2014

tigan buzauIn vara anului trecut a avut loc in Buzau o altercatie cu bate si bastoane telescopice intre un grup de tineri si tigani. Incidentul a fost filmat cu telefonul monil si surprinde reactia romanilor dupa ce au fost amenintati cu o bata de un tigan in stare de ebrietate.
Tinerii au fost jigniti si atacati de Ciocoi Ionel, aflat sub influenta bauturilor alcoolice. La inceput romanii nu au dat atentie provocarilor. Riposta, in legitima aparare, a venit abia dupa ce au fost amenintati in plina strada cu un par. Agresorul a fost practic constrans sa renunte la atac fiind lovit peste picior cu un baston telescopic si trantit la pamant. Din momentul in care agresorul nu a mai reprezentat un pericol, tinerii nu au mai continuat sa il loveasca pe barbat. Acesta a fost lasat sa se ridice si i-a dat parul unei tiganci care il insotea.
Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil si dupa ce imaginile au fost facute publice, cazul a fost intens mediatizat la vremea respectiva de presa locala. Marea majoritate a articolelor au fost insa indreptate impotriva romanilor, prezentati ca niste agresori “rasisti”, desi in oras se stia ca Ciocoi Ionel este un infractor cunoscut de politisti. Mai multe zile la rand, buzoienii au putut citi in presa titluri de scandal precum “Agresivitate rasista din partea unui grup de tineri” sau “Ne confruntam cu un fenomen rasist?”.
timthumbInsa in urma unor cercetari facute de redactia News Buzau, a fost prezentat publicului adevarul. Tinerii, care au fost cercetati pentru “rasism” de organele de politie, au fost toti gasiti nevinovati. Din pacate majoritatea ziarelor locale nu au prezentat acest deznodamant.
Mai mult, Ciocoi Ionel, agresorul ce a fost transformat in “victima” de o parte a presei, a reusit sa comita din nou o fapta… si anume una de talharie. Dovada este chiar o informatie publicata zilele trecute pe site-ul Ministerului Justitiei, numar de dosar: 747/200/2014 , inregistrat la data de 15 ianuarie 2014. Partea vatamata de aceasta data a fost din pacate o femeie, care nu a mai putut riposta, iar data urmatorului termen de judecata este fixat pe 11 frebruarie. Sursa: FrontPress.ro
talharie1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu