O oferta politica

Romania va face “o oferta politica” Moldovei in cazul in care violentele din Ucraina se vor extinde

autor: FrontPress 29.01.2014

chisinauChisinau, 2009: Violente in timpul manifestatiilor anticomuniste
Ucraina se confruntă de mai multe săptămâni cu violenţe, soldate cu morţi şi sute de răniţi, din cauza autorităţilor de la Kiev care au oprit negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Existând riscul unui “export” al tensiunilor în regiune, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, a declarat că Bucureştiul ar putea face “o ofertă politică” Chişinăului, în cazul în care cel de al doilea stat românesc va fi pus în faţa unor opţiuni dramatice, aşa cum se întâmplă în Ucraina.
„România va ajuta necondiţionat Republica Moldova în cazul unor destabilizări de situaţie care ar pune în pericol parcursul său european”, a spus diplomatul român fără a detalia, invocând “o responsabilitate istorică”. Acesta a menţionat totuşi că se ghidează după apelul făcut de preşedintele României, Traian Băsescu colegilor din UE „de a avea grijă de regiunea care ne desparte de Federaţia Rusă pentru că oricând sunt posibile destabilizări la frontiera cu UE”.
Ambasadorul a declarat că Traian Băsescu a făcut declaraţia referitoare la unirea Moldovei cu României în numele statului român, dar acesta este un proiect de viitor. „Nu este un proiect al generaţiei noastre. Nu este un proiect care să se facă cu brutalitate. Nu cred că preşedintele este responsabil de modul în care sunt răstălmăcite cuvintele lui”, a spus Lazurcă în legătură cu declaraţiile unioniste ale preşedintelui. Sursa:FrontPress.ro
ML

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu