Este ca untdelemnul turnat

-”Este ca untdelemnul turnat” (Psalmul 133:2)-




Dacă oamenii te ridică, ei pot să te şi doboare. În aprilie 1993, după ce Steve Morrow a dat golul care a adus Clubului de fotbal Arsenal cupa Angliei, coechipierii l-au aruncat în sus în semn de sărbătorire. Dar nu au reuşit să-l mai prindă şi de pe teren a fost scos un Morrow stânjenit, pe targa, cu braţul rupt şi cu mască de oxigen pe faţă.



Psalmistul scrie: “lată, ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! Este ca unt­delemnul de preţ, care, turnat pe capul lui. se pogoară pe barbă, pe barba lui Aaron, se pogoară pe marginea veşmintelor lui. Este ca roua Hermonului, care se pogoară pe munţii Sionului, căci acolo dă Domnul binecuvântarea, viaţa, pentru veşnicie” (v. 1-3). Dumnezeu lucrează prin structuri. Untdelemnul este turnat în jos, nu în sus! Până nu vei înţelege lucrul acesta vei fi sensibil la cei care.din motive proprii, vor să-ţi spună cât de grozav eşti şi că tu trebuie să fii în centrul atenţiei. În împărăţia lui Dumnezeu nu primeşti aprobare până ce El nu te aprobă: “Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!” (Matei 17:5).



Pentru a face ceva însemnat pentru Dumnezeu, trebuie mai întâi să ai un lider care te inspiră, care te învaţă şi când vine vremea, vei merge şi tu după chemarea ta. Învaţă protocolul care vine împreună cu funcţia. Untdelemnul este turnat în jos!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu