Reunificarea


Suporterii vor cere duminica reunificarea Romaniei si Basarabiei

autor: FrontPress 11.05.2012
Peste 5 mii de oameni vor ieși în stradă duminică la Chișinău pentru a cere unirea Basarabiei cu România. Marșul are loc în contextul împlinirii a 200 de ani de la Tratatul de pace semnat în 1812 între turci și ruși la hanul lui Manuc, care a provocat prima ocupație a Basarabiei. 
La eveniment vor participa și suporteri de fotbal, atât din Republica Moldova cât și din România. Astfel, ultrașii celor două echipe importante din Chișinău, Zimbru și Dacia, au anunțat participarea organizată. Li se vor alătura tineri din mai multe orașe din Basarabia, cum ar fi Nisporeni, Bălți sau Ștefan Vodă. Pe lista grupurilor ultras prezente este și Honor et Patria, grupul de suporteri care susține exclusiv naționala de fotbal a României. De asemenea, sunt așteptați la manifestația unionistă și susținătorii steliști și dinamoviști din Basarabia.
Unioniștii vor purta tricouri negre, în semn de doliu, și vor porni în marș de la statuia lui Ștefan cel Mare, simbol reprezentativ pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului.
Ultimul marș organizat la Chișinău a strâns peste 3.000 de persoane și a fost marcat de incidente cu un grup de 100 de ruși, care s-a pus în fața coloanei de manifestanți dar a fost înlăturat rapid de unioniști. De pe Romanism
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu