Romanii din Italia


Romanii din Italia au comemorat 200 de ani de la rapirea Basarabiei (FOTO)

autor: FrontPress 19.05.2012
Miercuri, 16 mai, filiala din Italia a Noii Drepte, împreună cu Asociaţia Dacia şi Asociaţia Maluri de Prut, au organizat la Roma şi la Bologna mai multe proteste simbolice cu ocazia comemorării a 200 de ani de la Tratatul de la Bucureşti dintre Imperiul Otoman şi Imperiul Ţarist, prin care Basarabia a fost ruptă pentru prima oară de Moldova istorică, fiind supusă de atunci înainte unei continue şi intense politici de rusificare, de deznaţionalizare şi de deportări a căror consecinţe se extind până în zilele noastre.
Acţiunea din Roma a constat în pichetarea ambasadelor României, Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse. În Bologna a fost vizat consulatul României şi cel al Republicii Moldova.
Naţionaliştii români au scandat lozinci patriotice, au afişat mesaje unioniste şi au împărţit trecătorilor sute pliante informative în limba italiană şi în limba română.
Pentru a-şi arăta solidaritatea cu camarazii lor români, doi membri ai organizaţiei naţionaliste italiene Forţa Nouă din Roma au ţinut să fie şi ei prezenţi la acţiunile din capitală.
Noua Dreaptă Italia, membră a Consiliului Unirii, a cerut retragerea armatelor de ocupaţie ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova şi unirea acesteia din urmă cu România. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu