Executia marti dimineata


Iran: “Asasinul Mossadului” va fi executat marti dimineata

autor: FrontPress 14.05.2012

La un an şi jumătate, după ce a fost prezentat la televiziune, unde a mărturisit că l-a eliminat pe Masoud Ali Mohammadi, om de ştiinţă iranian specializat în probleme nucleare, şi a descris antrenamentele urmate într-o bază Mossad din Tel Aviv, s-a anunţat la Teheran că Majid Jamali Fashi va fi executat marţi dimineaţă.
“Asasinul Mossadului” mai are doar o zi de trăit. Conform agenţiei de ştiri iraniene Mehr, Majid Jamali Fashi, condamnat la moarte anul trecut pentru spionaj în favoarea Israelului şi eliminarea omului de ştiinţă iranian Masoud Ali Mohammadi, urmează să fie executat în primele ore ale zilei de marţi la închisoarea Evin din Teheran.
Jamali Fashi a fost arestat în luna ianuarie a anului trecut, în urma descoperirii “reţelei de spionaj” a Mossad, care, potrivit Teheranului, s-a aflat în spatele asasinării, cu un an în urmă, a lui Masoud Ali Mohammadi – prima asasinare dintr-o serie de asasinate preconizate împotriva oamenilor de ştiinţă iranieni implicaţi în programul nuclear al Teheranului.
La câteva zile după reţinerea sa, Jamali Fashi a fost prezentat la televiziunea iraniană, unde el a povestit despre asasinarea omului de ştiinţă dar şi despre vizita efectuată la sediul Mossad din Tel Aviv, unde, conform lui, a fost antrenat.
În august anul trecut el a fost pus sub acuzare, din actul înaintat împotriva sa reieşind că a primit din partea Mossad “o listă de persoane ce urmau a fi asasinate”, acestea fiind în număr de cinci. După ascultarea actului de acuzare, el a regretat crima comisă şi s-a dezisi de orice alte intenţii de asasinat. La mai puţin de o săptămână după acestă înfăţişare, el a fost găsit vinovat şi condamnat la moarte.
Procurorul-şef al capitalei Teheran, Abbas Jafari Dolat Abadi, a anuntat duminică, la o conferinţă de presă, că au fost acordate pedepse tuturor celor 15 membri ai “reţelei teroriste sioniste” arestaţi luna trecută. Conform agenţiei de ştiri oficiale iraniene IRNA, Dolat Abadi a spus că procesul celore 15 “acuzaţi de spionaj în favoarea regimului sionist”, s-a încheiat duminică, iar sentinţele au fost date. Cea mai mare parte dintre acuzaţi au fost condamnaţi la închisoare, unora dintre ei aplicânduli-se şi amenzi. Totodată, s-a afirmat că în acţiunile lor de spionaj, cei acuzaţi au făcut uz de comunicarea prin satelit şi au utilizat de asemenea “serviciile de spionaj ale Mossadului”. De pe AnimaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu