Cine are urechi...sa auda ! :)


- “Pe orişicine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face, II voi asemăna cu un om cu judecată, care şi a zidit casa pe stâncă” (Matei 7:24)-



John Ruskin a spus: “Cea mai mare răsplată din truda omului nu este ceea ce obţine din munca lui, ci ceea ce devine prin ea”. Se spune că atunci când Michael Eisner, preşedintele cor­poraţiei Disney, a avut planuri pentru un proiect de casă, dar un perete a fost atât de subţire încât aproape s-a surpat sub propria lui greutate. Casa unui alt miliardar a avut un perete lateral de pin care a putrezit înainte ca locuinţa să fie măcar terminată. Aşadar, au fost ei prea ocupaţi ca să vadă? Arhitecţii spun că oamenilor detaliile de construcţie li se par plictisitoare; ei şi-ar cheltui mai degrabă banii pe lucruri sclipicioase. Totuşi, fundaţia este cea care determină trăinicia, sta­bilitatea şi în ultimul rând valoarea unei case. Îţi cheltuieşti tu tot efortul pentru a întreţine o ima­gine în timp ce neglijezi lucrurile fundamentale cum ar fi atitudinea ta, integritatea ta şi scopul pe care ţi l-a dat Dumnezeu?



Domnul Isus a spus: “Îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă. A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit” (Matei 7:24-25). Casele făcute pe nisip se construiesc rapid, sunt ieftine şi uşor de făcut; ele oferă confort temporar şi mulţumire de moment. Să construieşti pe stâncă este greu; cere timp, efort, precauţie şi perseverenţă – dar rezultatele merită. Dacă nu eşti sigur ce fel de casă construieşti, uită-te ce se întâmplă când loveşte o furtună! Casa zidită pe stâncă va rezista aceleiaşi furtuni care dărâmă casele pe nisip. Mai simplu spus, nu există scurtă­turi. Caracterul este rezultatul dedicării, consistenţei şi zidirii conform principiilor din Cuvântul lui Dumnezeu. Când faci din aceste lucruri temelia vieţii tale, vei trece cu bine de orice furtună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu