SCANDALOS



SCANDALOS – “beizadeaua” “preșidențială” eBa și aroganțele ei! Cu capu’ din traista’n poseta.


SCANDALOS - beizadeaua preșidențială eba și aroganțele ei!
În primul rând vreau sa îmi cer scuze pentru poza domnișoarei economiste eBa, va jur ca nu am vrut să sperii pe nimeni.
Ce poate fi mai jegos decât tupeul unui președinte care apare la televizor, cu o mimă gravă, atunci când cere reduceri de cheltuieli, închiderea de școli și spitale, introducere de taxe noi, concedieri și reduceri de salarii și pensii, în timp ce familia sa se lăfăie strident în bani și ținute de zeci de mii de euro?
Ce poate fi mai șocant, decât să afli din presă că progenitura mezina a preșului, eBa, nu se face remarcată prin nimic altceva la Strassbourg decât printr-un dizgrațios comportament de pițipoancă. Fata cea mică a băsescului, grație educației primite de la „distinsul” bișnițar de blugi ajuns, printr-un accident, președinte, își schimbă gențile, de zeci de milioane, ca pe chiloți.
Într-o țară în care se desființează școli și oamenii mor precum câinii în fața spitalelor închise de tatăl ei, marele reformator, fiica cârmaciului (cacofonie recomandată) sfideaza asemeni elenei din preșcoi.
Ce poate fi mai sfidător și mai de prost gust decât să dai peste 53 de salarii de pofesor debutant la liceu sau de medic stagiar, pe 4 genti???
Fosta studentă part-time, care nu a fost capabilă sa urmeze cursurile unei universități de stat sau să obțină o diplomă de la James Madison University în SUA – la care a studiat “intens” 2 semestre – fiind nevoită să își continuie studiile în România (pentru salvarea aparentelor), continuă și ea mareața luptă a marelui cârmaci cu bunul simt. (Citiți aici câte ceva despre studiile eBei “Elena Basescu si-a cosmetizat CV-ul. Cei doi ani de studii in America sint doua semestre part-time” ).
Conform surselor media, fata cea mică a băsescului, care nu excelează prin studii, carismă sau inteligență, după cum i-ar sta bine unui reprezentant al țării în Europa, ci doar prin „succesuri” în materie de “comunicare”, se asortează doar cu haine și genți de firmă, după cum îi stă bine unei parvenite. Ce s-ar fi făcut oare fără norocul chior de a-l avea pe taticul ei bine pironit, ca un ghimpe, în fruntea statului?
 Obrazul „distinsei somități” se ține cu cheltuială mare, astfel că, potrivit calculelor făcute de ziariști (vezi articolul), aceasta are genți – musai Chanel – a căror valoare însumată este de  9.400 de euro, (fara slapii din plastic de 200 de euro) cca 400 de milioane de lei vechi (doar prețul celor mai scumpe patru  posete a fost luat în considerare).
Fata lu’ taticu chioru’ se laudă la capitolul achiziții de fițe, printre multe altele, și cu o pereche de slapi din plastic „Valentino” care costă 200 de euro (cca 850 de ron). Una din poșetuțele ei „de fițe ” pe care o poarta la 2 – 3 iesiri la club, costă 2’700 de euro, (114.817.500 lei vechi / la cursul de astazi, 26. 08. 2011, când euro valorează 4.2525 lei) adică 15.3 de salarii de profesor debutant (un profesor debutant care predă la liceu primește în mană aproximativ 750 de lei) sau 17.14 salarii minime pe economie. Deducem de aici că beizadeaua cheltuie pe o geantă contravaloarea muncii de 1.3 ani a unui profesor debutant. Nici celelalte gentuțe de firmă nu sunt mai prejos ca și preț. Prețurile lor le puteți afla – crucindu-vă garantat – citind articolul EBA schimbă gențile de mii de euro ca pe șosete.
Desigur că la gentile “distinsei personalități” mai adăugăm și hăinuțele, musai și ele de firmă, pe care “BUBUruZA” taticului cârmaci plătește sume considerabile.
Salariul beizadelei, de europarlamentar, abia dacă îi acoperă o parte din cheltuieli, deoarece “distinsa” parlamentară se remarcă, pe lângă sumele imense cheltuite pe hainuțe, gentuțe de fite, bijuterii și pe costisitoare vizite “diplomatice” în cluburi și în clinici private de expansiune a buzelor, adică printr-o viață de pițipoancă intensa. Mă intreb așadar, cu ce bănuți își întreține eBa mofturile.
Într-o țară care, sub conducerea mareață a preșului, nu mai este capabilă să iasă din criză, care se zbate în sărăcie cruntă și în care se moare la propriu de foame, eBa dă peste 17  salarii minime pe economie pe o geantă.  Daca luam in calcul valoare cumulata a primelor 4 cele mai scumpe posetute (aproximativ 9400 de euro) descoperim ca printesa a cheltuit  valoarea a 53 de salarii nete de profesor debutant (4. ani si 5 luni). Cum să dovedești mai bine cât de mult îți “pasă” de popor decât afișând un lux mizerabil, de parvenit, care însă nu poate ascunde esența jegoasă?

SCANDALOS – beizadeaua “preșidențială” eBa și aroganțele ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu