:: Ke$ha, Lady Gaga....slabe in versuri

Titlu: Ke$ha, Lady Gaga....slabe in versuri
Autor:: Cosmin (http://dalelucosmin.blogspot.com)
Articol: Ascult muzica destul de mult, trebuie sa recunosc. Insa de multe ori cand ascult muzica nu ma prea gandesc la insemnatatea versurilor. Daca vad ca are un sound bun si e catchy, atunci parca nu mai conteaza versurile si cuvintele folosite in versuri. Insa totusi nu sunt chiar asa de usor influentat de o muzicalitate buna a unei melodii si versurile chiar conteaza uneori.

Privind mai atent versurile melodiilor prezente in topurile actuale observam multe chestii fara sens, care odata intelese nu ni se mai par atat de catchy ca la inceput.

Sa zicem Lady Gaga, care a reusit sa scoata niste melodii extraordinare insa cu niste versuri ingrozitoare. Ra ra u la la ro ma ro ma ma ga ga u la la...sunt binecunoscutele sunete de inceput ale melodiei Bad Romance. Dupa cum puteti vedea n-au absolut nici o insemnatate, iar pana la urma nici melodia nu are un mesaj asa de bine definit. Insa mno...macar a incercat.

O alta artista extraordinara. si anume Ke$ha, cu un dolar in loc de litera s, are doua dintre cele mai porcoase melodii de pe piata. Prima este Tik Tok care pe alocuri versul urmator: When I wake up I brushed my theths with a botle of Jack, ceea ce s-ar traduce asa: Cand ma trezesc ma spal pe dinti cu o sticla de Jack (whiskey). Cum mama zmeului sa te speli pe dinti cu whiskey ? Probabil Ke$ha poate, insa ma indoiesc. In fine cred ca ati prins ideea, pentru ca despre cealalta piesa a Ke$hei nici nu mai are rost sa vorbim. Acolo sunt folosite deja cuvinte porcoase si indemne la gesturi obscene, asa ca las-o balta.

Mai sunt destule astfel de exemple, insa nu le pot insira pe toate si cred ca le stiti si voi...

Eu cred ca acume se pune mai mult accentul pe enterteiment si spectacol, soundu-ri noi si efecte cat mai atractive, insa se uita uneori de un lucru foarte important pentru o melodie. Si anume acela de a transmite un mesaj auditoriului si de a avea un feeling exprimat prin versuri.
--
Visitor Ip: 92.83.197.198

2 comentarii:

  1. aceste versuri au menirea sa va distruga armonia din suflet... nimic nu este intamplator... razboiul PSI ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu conteaza !Ambele fac muzica buna !
    Sunt mare fana a celor 2 !
    Respect !

    RăspundețiȘtergere