Oamenii falsi

http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/
Suntem oameni, zilnic ne învârtim printre oameni. Şi zilnic vedem falsitatea din jurul nostru. Unde mulţi se ascund după deget, având impresia că nu îi vede nimeni. Totuşi avem darul de a vedea mai mult decât trupul unui om. Putem vedea în sufletul lui şi ce gândeşte un om. Trebuie doar să ne fixăm privirea pe el.
    Ei bine de ce omul? Pentru că este cea mai înţeleptă fiinţă de pe planetă. Am învăţat multe despre oameni de alungul anilor, sunt atât de grăbiţi în goana lor după succes încât nici nu îşi dau seama câte răni cauzează celor care ţin la ei cu adăvarat. Cu toţi cred că un prieten nou este binevenit, dar deschideţi ochii bine înainte să vă încerdeţi în aceste persoane, care se aproprie de ţine doar dintr-un motiv. Pot spune că sunt dezgustată de falsitatea pe care am întâlnit-o în drumul meu de câteva luni de zile. Nu contează persoanele, situaţia,ci faptul că oamenii falşi există.

    Totuşi nu sunt suparată pe nimeni, nu urăsc pe nimeni. Prefer să mă concentrez atenţia  asupra lucrurilor frumoase din viaţa mea. Însă, nu pot rămâne indiferentă la falsitatea care mă înconjoară zi de zi.
    Poate nu cunoaştem adevărul din noi, neavând răspunsuri, încercam să ne definim pe noi. Uneori această definiţie nu este întocmai bună, altfel se poate crea falsitatea. Alţii şi-o creează singuri cu diferite scopuri de a profită. Ne minţim unii pe alţii, fără să ne dă seama că de fapt ne minţim singuri, trăind într-o lume "fictivă".
    Chiar şjavascript:void(0)i în preajma sărbătorilor cu toţii pretind că încearcă să fii mai buni, să dăruiască...să îşi spele păcatele pe care le-au comis în timpul anului. Încercând să te convingă că ei nu ar fi putut face nimic rău...că sunt de fapt nişte mieluşei... Suntem înconjuraţi de falsitate şi nu mai poţi avea încredere în nimeni...pentru că în orice moment acea persoană care ţi-a intrat sub piele îşi poate arăta adevărata faţă şi nu o să ai decât de suferit...Nu este bine nici să păstrezi distanţa faţă de toţi, dar întotdeauna fii precaut cu ceea ce zici.
    Putem vedea într-un prieten lucruri bune la început, aflând pe urmă că totul era o iluzie sau putem vedea lucruri neinteresante la el, pe parcurs omitem lucruri valoroase. Cu toate acestea nu ne putem da seama la început şi când ne dăm seama suntem dezamăgiţi, totuşi trebuie să fim precauţi. Dar ştiţi, mai devreme sau mai târziu, cineva o să aibă de suferit cu siguranţa, vedeţi voi persoanele false sunt deja prea încărcate cu răutate...şi uneori ajung să uite să-şi mai ascundă partea asta de ceilalţi, să se dea de gol şi să-şi facă gafele vizibile.
    La un moment dat, după o perioadă mai scurtă sau mai lungă trebuie să spuneţi STOP unei asemenea prietenii. Fiecare este conştient de ceea ce face...şi întotdeauna trebuie să fii mai rezervat în ceea ce priveşte persoanele pe care le alegi să-ţi fie aproape.
    Şi aici nu e vorba doar de prieteni, ci chiar şi de necunoscutul din jur care ne poate provoca rău. Întrebarea mea este: Unde vom ajunge cu acest lucru? Vom ajunge să trăim într-o lume total paralelă faţă de realitate, vom reuşi să ne păstrăm încrederea în oameni? Vom putea fi împliniţi? Ce vom realiza cu aceste lucruri?
    Vom mai avea parte de iubire şi multe alte emotii, sentimente? Sau acestea se vor spulbera.
     Ai grijă în cine te încrezi!

Colaborare cu Ella
Acest articol a fost scris de Beto si Ella, aranjat si corectat de ea si prietena ei.
Imagine: Beto
Idee articol: Ella

2 comentarii:

  1. Cred ca toti suntem mai mult sau mai putin falsi. Nu avem incotro, asta e lumea in care traim, bazata pe falsitate. Dar putem incerca sa schimbam macar mediul personal in care traim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da ai dreptate. Dar mi se pare cam inutil uneori. Degeaba ne schimba noi, daca restul raman la fel

    RăspundețiȘtergere