Alarmant !

Posted By: Radu Cristian
To: Members in DEMISIA TRAIAN BASESCU !!!

ALARMANT !! SE PREGATESTE STAREA DE URGENTA ?

http://www.inpolitics.ro/precautie-guvernul-completeaza-pe-sest-legea-privind-mobilizarea-rezervistilor-art63804.aspx

Guvernul Boc a dat, discret, zilele trecute, o hotărîre prin care este completată legea privind regimul stării de mobilizare parțială sau în caz de război, semnată de premier, miniștrii Apărării, Internelor și de șefii tuturor serviciilor secrete.

Hotărîrea de guvern, cu numărul 13/5.01.2011, aprobă modelul ordinului de chemare a militarilor rezerviști la exerciții și antrenamente și reprezintă o completare, să spunem, restantă, a legii 358/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război.

De ce a decis guvernul Boc să completeze legea respectivă, dată acum doi ani, exact în acest moment, cînd s-a creat un val uriaș de revoltă exact în sînul cadrelor militare în rezervă, pensionari ai MapN, Interenelor, ori ai serviciilor secrete?
Poate fi vorba de o simplă coincidență. La fel de bine s-ar putea, însă, ca actualii guvernanți să încerce evitarea unei situații similiare celei din 1999, atunci cînd, pe fondul mineriadei de la Costești, președintele Emil Constantinescu a vrut să declare stare de necesitate, dar a constatat că nu există cadrul legislativ, iar guvernul Radu Vasile a trebuit să reglementeze situația rapid, printr-o ordonanță de urgență pritocită peste noapte, la propriu.

Să fie, oare, situația atît de explozivă încît guvernul, avetizat de rapoaretele serviciilor secrete, să ia în calcul izbucnirea unei posibile revolte a rezerviștilor, care ar putea fi înăbușită, eventual, prin decretarea mobilizării pentru ”antrenament”? Probabil că un răspuns nu va întîrzia prea mult să apară. (Bogdan Tiberiu Iacob)

http://www.inpolitics.ro/precautie-guvernul-completeaza-pe-sest-legea-privind-mobilizarea-rezervistilor-art63804.aspx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu