Acasă, servici, şcoală, într-un local, la repetitii si oriunde altundeva fără sa vrem ne enervăm singuri sau cineva/ceva din jur ne produce aceasta stare de nervi.
Ei bine stim cu totii ca nu vom putea scapa de ei niciodata, dar sunt anumite persoane care se enerveaza foarte greu, acestia sunt ok, totusi cand se enerveaza o cam iau razna. Si sunt persoane care se enerveaza din orice motiv. Acesta nu e bine pentru ca ne va dauna in viitor. Cu totii avem perioade mai grele insa trebuie sa invatam sa ne controlam. Pentru a scapa de nervi trebuie sa investigam pentru inceput ceea ce ne provoaca aceasta stare uneori nestapanita. Analizam acestea si incercam sa ne dam seama cum putem evita aceste lucruri. O foaie si un pix ne ajuta foarte simplu sa punem gandurile in ordine. Totusi in cazul in care intalnim o stare de iritabilitate inevitabila trebuie sa fim pregatiti sa stim cum actionam pentru a nu rani atat prin vorbe cat si fapte pe ceilalti din jur. Cand observati in timp ce discutati un subiect neplacut sau orice altceva care va displace si nu puteti evita, incercati sa va controlati respiratia. Inspirati (1), expirati (2), inspirati (3), expirati (4) si tot asa pana la 10, daca nu va puteti calma, continuati prin "numaratoarea inversa" de la 10 spre 1. Acordati foarte multa atentie la modul de comportare, detasati-va de starile tensionale. Folositi exercitii de relaxare zilnic si incercati sa va eliberati mintea de ganduri negative. Nu va ignorati odihna de 8 ore, in cazul in care sunteti mereu obositi incercati sa gasiti noi moduri de odihna in functie de problema respectiva. Ascultati muzica de relaxare daca va permiteti si aveti grija prin ce grup de oameni faceti parte. Daca acestia sunt mereu stresati, nervosi sau obositi, ajutati-i sau ignoratii. Acestea se pot absoarbe sau transmite, deci fiti precauti. In cazul in care starea de nervi e prea mare si necontrolabila sigur provine dintr-o anumita sursa, (ex: alcool) consultati un doctor si nu luati medicamente fara prescriptie medicala! Pentru ca doctorul sa fie pe ultimul plan, in fiecare dimineata cand va treziti, impuneti-va pe toata ziua ca totul va fi relaxant, placut si calm.
Inainte sa te descarci pe cineva, razbunandu-te sau alte lucruri, ganditi-va cum se va simti persoana respectiva, apoi incercati sa simtiti ceea ce va simti acea persoana pe care tocmai v-ati descarcat furia.
 Cel mai bun mod de a te descarca de nervi, incearca sa dai cu pumnul intr-un dulap sau ceva incat sa nu iti provoace rau, infinge-ti degetele in picior, directionand "durerea" din creier in alta zona incat nu te mai gandesti pentru moment la cati nervi ai.
Foloseste 1 ora din timpul liber pentru a te relaxa. Cum facem asta? Exercitii fizice, o baie fierbinte, chiar si exercitii de yoga, petrece timp in natura, daca ai parte de un moment mai "intim" si gasesti o planta atinge-o cu mana, inchide ochii si cere-i plantei sa iti absoarba si sa primeasca toata energia negativa din tine si sa iti ofere energie pozitiva. Daca faceti asta cu incredere si credeti in aceste lucruri, planta va ajuta, nu uitati sa ii multumiti pentru acest lucru.
Daca iti place sa desenezi, sa canti, fa aceste lucruri si concentreaza-te doar pe ceea ce faci actual. Cu timpul te simti linistit. Purtati un cristal cu voi care este purificat si activat, acesta va ajuta prin o multime de moduri.
 Vorbiti cu el, el va asculta si va raspunde. Trebuie doar sa cunoasteti aceste lucruri si sa vreti sa fiti ajutati de la natura. (pentru mai multe detalii lasati in comentarii). Un masaj somatic v-ar fi de mare folos insa prea putini au ocazia de a beneficia de el.
Asezati-va pe pat sau fotoliu intr-o pozitie in care va simtiti bine, inchideti ochii (trebuie sa fie liniste in incapere) si imaginati-va ca intrati intr-o camera intunecata fara nici un corp in el, acolo se afla doar un cos de gunoi. Si acolo bagati toate gandurile care va zac prin cap, dupa care inchideti cosul si aruncati-l, acesta dispare. Incearca sa vezi doar acel intuneric linistitor...
Sau incercati sa cititi articole de pe biblioteca prafuita, recomandate mai jos. Acestea o sa va relaxeze aproape in totalitate.
Sper ca v-am fost de folos cu acest articol.
Pentru a folosi metoda cu cristalele cititi aici






S-ar putea sa va placa si
Simboluri pentru mine
3 pasi pentru visul perfect
Ingropam si dezgropam amintiri

Un comentariu: