Boicot national al benzinariilor - 17 18 19 ianuarie

Boicot national al benzinariilor - 17 18 19 ianuarie

Asa cum s-a anuntat, astazi a inceput protestul impotriva preturilor carburantilor la nivel national. Cei care au organizat protestul au propus ca in zilele de 17, 18, 19 ianuarie sa nu mai alimentam de la nici o pompa de benzina.

Urmeaza boicotarea benzinariilor PETROM si OMV in zilele ce urmeaza daca dupa acest protest nu vor scadea preturile si se presupune ca va fi un protest si boicotarea benzinariilor OMV si PETROM pentru o perioada de cateva luni pana la un an.

"NU ALIMENTAM DE LA NICI O POMPA !!!" 

asta aveau unii dintre cei care au participat astazi la acest protest afisat pe propriile masini.

alexandru hategan, boicotarea benzinariilor, boicot national, greva benzina, pretul carburantilor

Atasez un fragment din site-ul jurnalul.ro :

"Boicotul benzinăriilor programat pentru zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie a fost precedat week-endul acesta de blocarea mai multor staţii de benzină din marile oraşe. Dacă în acest week-end casierii benzinăriilor au fost asaltaţi de kilograme de mărunţiş, de astăzi românii şi-au propus să nu mai cumpere timp de trei zile benzină şi motorină într-o încercare disperată de a determina companiile petroliere să scadă preţurile.

Românii au protestat faţă de scumpirile carburanţilor blocând în ultimele trei zile benzinării din zece oraşe mari ale ţării. Şi-au spus păsul într-o oră sau două cui au vrut să-i asculte, şi-au spălat maşinile, farurile, totul ca să stea cât mai mult timp la pompă. Apoi au alimentat de câţiva lei şi au plătit cu “pocneţi”: monede de 1 ban, 5 bani sau 10. Prevăzători, angajaţii benzinăriilor s-au pregătit, aducând cântare pentru a uşura calculul banilor.

Alţii au găsit căi neobişnuite de a-şi arăta nemulţumirea: la Craiova şoferii au pus în geamuri un manifest cu fotografia premierului Emil Boc şi mesajul “Stop taxei auto!”, în timp ce la Timişoara un protestatar a alimentat de 20 de lei şi a plătit cu o găleată de monede de 1 ban.
La Craiova oamenii s-au revoltat pe motiv că pensionarii au subvenţionat transportul în comun şi se plimbă toată ziua pe autobuze şi tramvaie, în timp şoferii nu au nici o facilitate. Ceilalţi participanţi la trafic au claxonat în semn de solidaritate.

La Sibiu aproximativ 50 de şoferi au blocat trei benzinării vineri timp de o oră după ce s-au întâlnit lângă stadionul municipal pentru a pune la cale acţiunea. La Arad protestul a început în jurul orei 22:00 la o benzinărie de la ieşirea spre Deva şi au paralizat activitatea timp de două ore. “Chiar şi patru lei pe litrul de benzină era mult peste posibilităţile românilor, dar acum chiar nu mai facem faţă acestei cheltuieli. Trebuie să continuăm să protestăm faţă de acest abuz al companiilor petroliere”, a spus un bărbat. La Timişoara şoferilor nemulţumiţi li s-au adăugat şi motocicliştii. Aici, un român care a alimentat benzină de 20 de lei a mers apoi la casă cu o găleată în care se aflau monede de 1 ban
"

S-ar putea sa te intereseze si:

Boicotul benzinariilor - Protest in benzinarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu