Boicotul Benzinariilor - Protest in benzinarii - Scaderea pretului carburantilor

Boicotul Benzinariilor - Protest in benzinarii - Scaderea pretului carburantilor

Pe net circula 2 mesaje legate de aceasta boicotare. Pe de-o parte este acesta:

alexandru hategan, protest benzinarii, protest national, boicotarea benzinariilor, Stiri, protest, pretul carburantilor
Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona . Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize) Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR Totalul este de 1205.28 EUR/tona Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON) Producatorul incaseaza 370 EUR/tona Statul!!!! incaseaza 835.28 EUR/tona ASA CA, OAMENI BUNI, REVOLTA ESTE UN CUVANT PREA MIC,,,,

Unii propun boicotarea OMV si Petrom chiar si cu 2-3 luni sau chiar 1 an.



Pe de alta parte este acest mesaj:

"Protestul din 17 ,18 shi 19 nu insemna mai nimic.. 3 zile nu vor muri ei .. O solutzie mai buna ar fi ca toata lumea sa nu mai cumpere de la o companie combustibil, aceasta fiind nevoita sa scada pretul ca sa nu falimenteze.. atragand apoi clientii si pierzand ceilalti , dupa care vor fi nevoiti sa scada si ei. Cel mai mare impact ar fi falimentarea OMV. IN PERIOADA 15 IAN-15 FEB SA NU MAI ALIMENTAM DE LA OMV. Dupa ce OMV va fi fortat sa scada pretul vom alimenta numai de la ei ... ceilalti vor fi si ei nevoiti sa intre in competitie si astfel vom avea cu adevarat o economie de piata... FORTATA DE NOI !Daca vrei sa ajuti la acest protest chiar daca nu ai masina .. raspandeste acest mass Va multumim si nu uitati UNITATE !"

aveti aici articolul din ziar: 

"Federatia Operatorilor de Transport Rutier (FOTR) pregateste o actiune de protest impotriva scumpirii carburantilor care se va concretiza intr-un boicot al benzinariilor Petrom. Membrii patronatului spun ca actiunea de protest pe care o au in pregatire este in solidaritate cu protestul cetatenilor asteptat pentru 17,18 si 19 ianuarie.

Cea mai mare organizatie patronala din domeniu a trimis o adresa catre toti membrii ei prin care se propune un embargo total impotriva benzinariilor OMV Petrom care sa tina macar 2 luni. Asta in timp ce mii de persoane fizice au amenintat ca nu vor alimenta deloc autoturismele cu carburanti in primele trei zile ale saptamanii viitoare.
“Am trimis adrese catre toti transportatorii care fac parte din asociatia noastra si le-am cerut sa analizeze posibilitatea de a sista alimentarea cu carburanti de la benzinariile din grupul OMV Petrom pentru 2-3 luni. Vrem sa facem acest lucru impreuna cu cetatenii pentru ca firmele petroliere sa inteleaga ca nu pot merge la nesfarsit cu scumpirile astea”” a spus, pentru Money.ro, Augustin Hagiu, presedintele FORT, cea mai mare organizatie de profil din Romania.
Conducerea celeilalte mari asociatii patronale din industrie, Uniunea Nationala a Trasnportatorilor din Romania (UNTR), nu este de acord cu boicotarea unei anumite companii. Ion Lixandru, vicepresedintele UNTR spune ca ar fi incorect sa se traga la raspundere doar OMV Petrom pentru ca, pana la urma, fiecare companie isi joaca sansa ei asa cum stie mai bine. in schimb, acuza Guvernul de scumpirea carburantilor pentru ca are puterea sa controleze fenomenul insa nu o face. “Este obligatia statului sa ia masuri pentru ca primeste, anual, 4 miliarde de euro din taxele si impozitele pe carburanti si nu face nimic. Sa intre sub controlul Garzii Financiare toate companiile petroliere ca sa se vada ce costuri au ele exact. Sa se lucreze cu Vama si sa se blocheze exporturile de petrol pentru 6 luni. intr-o situatie ca aceasta se poate invoca interesul national ca petrolul romanesc sa ramana doar in tara pe o perioada deteminata”, spune Lixandru. Potrivit acestuia UNTR nu se va ralia protestului populatiei.
In zilele de 17, 18 si 19 ianuarie mii de romani si-au promis sa nu alimenteze, deloc, masinile cu carburanti. Protestul a fost initiat si promovat pe forumuri si retele de socializare."

4 comentarii:

  1. Eu sustin aceasta campanie ! Trebuie sa fim uniti ! Pentru ca de fiecare data cand se face un prostest se poate spune despre noi : Romanii nu sunt uniti, asa ca putem sa facem ce vrem cu ei - la ei Protestele sunt doar de forma.
    Va doriti o scadere a carburantilor ? Atunci haideti sa facem acest lucru impreuna, deodata ca sa aiba impactul scontat !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta campanie este firava, trebuie un protest radicalizat.
    Cu bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca cel mai bine este cum s-a spus la inceput: boicotarea unei anumite firme timp de cateva luni urmata de o alta si tot asa; pana la urma unul dintre cei doi(statul si vanzatorul de carburant)va trebui sa reduca pretul!


    numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sint de acord cu protestele fragmentate. Ca sa aiba efect protestele trebuiesc facute unitar.
    Cu bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere