Sterilizarea


Un lider PNL cere STERILIZAREA tiganicilor. Un nationalist timisorean a propus acelasi lucru si este anchetat de procurori

autor: FrontPress 04.02.2013
0Un consilier PNL din Alba-Iulia, care este şi liderul tinerilor liberali din judeţ, a anunţat public că vrea sterilizarea ţigăncilor. Pentru acelaşi lucru, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au descins luna trecută la domiciliul unui presupus membru al grupării Naţionaliştii Autonomi din Timişoara (NAT), organizaţie care anunţase pe site-ul propriu că oferă câte 300 de lei femeilor ţigănci care aduc dovada medicală a sterilizării voluntare. Acesta este acum cercetat de autorităţi.
Liberalul cere ca o comisie specială să verifice bugetul familiilor de ţigani iar femeile sărace să fie sterilizate, dacă au mulţi copii şi nu reuşesc să le ofere acestora condiţii propice dezvoltării fizice şi intelectuale. Surprinzător este faptul că tânărul a lucrat pentru o fundaţie care se ocupă chiar de protecţia ţiganilor.
“Susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naştere, la ancheta socială, se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane! De ce o mai lăsăm să îl nască şi pe al doilea şi pe al cincilea. Să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poarta? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea lui, însă ceea ce facem noi acum, adică familiile de români care au un copil maxim doi, iar familiile de ţigani şi mă refer aici la ţiganii cei mai needucaţi şi neintegraţi… de la cinci copii în sus… este o dovada de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări! Şi cred că le asigurăm un viitor foarte ‘sigur’ copiilor noştri pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1″, a scris pe o reţea de socializare Rareş Buglea.
PNLMesajul a stârnit reacţii diferite în rândul prietenilor virtuali ai politicianului. Majoritatea comentariilor au fost însă de susţinere a iniţiativei controversate. “Buglea nu este doar curajos, ci şi foarte realist! Că restul o daţi în sentimente de 2 lei…. aşa a fost mereu”, şi-a exprimat părerea un utilizator Facebook.
Rareş Buglea a vorbit despre propunerea sa şi la România TV. “E o chestie care se află pe buzele multora. Un singur lucru vreau să modific, inclusiv de pe postarea de pe reţeaua de socializare. Mă refer la femeie în general, româncă, săsoaică, ţigancă, ce o fi ea. Nu are niciun fel de legătură cu PNL această idee”, a spus liberalul.
Florin Cioabă, regele autoproclamat al ţiganilor a reacţionat cu vehemenţă la acestă propunere. “Nu se poate discuta despre asemenea măsuri. Ele sunt aspru pedepsite în toate ţările din întreaga lume. Ce părere aţi avea dacă v-ar steriliza pe cineva din familia dumneavoastră?”, a precizat Florin Cioabă.
Tânărul liberal se va alege şi cu o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care va fi depusă de liderul Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun.
Mai mult, Păun, îi va cere preşedintelui PNL, Crin Antonescu, un punct de vederea în ceea ce priveşte atitudinea subalternului său, dar va dori să ştie dacă liberalii împărtăşesc aceleaşi idei cu şeful tinerilor liberali din Alba, mai ales că aceştia nu sunt la prima abatere de acest gen. Nicolae Păun spune că reacţia tânărului liberal este una deplasată care aduce grave prejudicii de imagine României şi că nu va tolera astfel de comportamente faţă de etnia pe care o reprezintă în Parlament, şi, reaminteşte liberalilor, că anul trecut, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, la acea vreme membru PNL, i-a izolat pe ţiganii din oraş de restul cetăţenilor, acesta construind un gard de beton în jurul locuinţelor acestora.
“Ne aflăm într-o situaţie socială cumplită din cauza sărăciei din ţară, încât unii politicieni au comportamente extremiste şi rasiste. Ceea ce este mai grav e faptul că tânăra generaţie de oameni politici nu e capabilă să gândească constructive pentru viitorul ţării, şi, atunci se face remarcată prin astfel de comportamente. Sper că nu aşa gândeşte şi şeful său de partid, Crin Antonescu, de la care aştept o reacţie fermă în ceea ce-l priveşte pe acel tânăr. Noi, oricum, l-am reclamat deja la Consiliul pentru Combaterea Discriminării”, a declarat pentru ziarul Libertatea deputatul Păun. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu