Incendieri


Birourile clubului Beitar Ierusalim incendiate de suporteri

autor: FrontPress 09.02.2013
beitar rasistiRăzboiul deschis între conducerea clubului de fotbal israelian Beitar şi suporteri a continuat şi zilele acestea cu incendierea birourilor echipei din Ierusalim. Conflictul dintre cele două tabere a început la sfârşitul lunii ianuarie, când au fost transferaţi doi jucători ceceni, în ciuda protestelor fanilor cunoscuţi pentru reacţiile lor agresive la adresa străinilor şi musulmanilor.
Incendiul de la birourile clubului de fotbal a avut loc joi noaptea, poliţia suspectând o mână criminală. Conform publicaţiei evreieşti Jerusalem Post, pagubele au fost însemnate, fiind distruse şi mai multe obiecte simbolice, precum trofee sau medalii.
Conducerea clubului a organizat o conferinţă de presă, afirmând că de data aceasta “s-a depăşit orice limită”. “Cei care sunt vinovaţi pentru acest act monstruos au cauzat pierdei inimaginabile, legate de istorie clubului”, au suţonut oficialii, care au adăugat că vor coopera cu poliţia în vederea identificării autorilor. Aceştia au mai ţinut să precizeze că vor continua “lupta împotriva rasismului şi violenţei”.
În tot acest scandal a intervenit şi ministrul culturii şi sporturilor, Limor Livnat, care a declarat vineri că atacul asupra clubului a fost “unul periculos şi violent”. Aceasta a mai spus că este solidară cu conducerea clubului şi că va fi prezentă la stadion duminică, la partida dintre Beitar Ierusalim şi Bnei Sakhnin, o echipă din oraşul arab Sakhnin.
Suporterii clubului Beitar, în special cei din gruparea La Familia, sunt unii dintre cei mai sancţionaţi din Israel, majoritatea fiind susţinători ai forţelor politice extremiste din ţară. Deasemenea clubul este singurul din Israel care nu a semnat niciodată un contract cu un jucător de origine arabă, tocmai din cauza presiunii fanilor. În ultimii ani Beitar Ierusalim a fost amendat şi chiar depunctat de mai multe ori ca urmare a scandalurilor provocate de suporteri. Sursa: FrontPress.ro
beitar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu