Vizualizati mesajul in browser | Adaugati cartiliternet@email.liternet.ro in lista de adrese Instructiuni aici
LiterNet.ro
EdituraAgendaAtelierDestinatiiGaleria
Carti LiterNet.ro

2% pentru LiterNet
Dupa cum stiti, ca si in anii trecuti, aveti posibilitatea sa redirectionati 2% din impozitul pe venit deja platit statului catre o asociatie non-profit. Acest transfer nu va costa nimic; suma va fi platita direct de catre ANAF catre organizatia non-profit indicata de voi. Cei care au obtinut in 2012 venituri doar din salarii nu trebuie sa depuna declaratiile de venit pentru anul 2012, dar pot directiona suma respectiva catre organizatia non-profit aleasa completand declaratia speciala 230. Cei care au venituri si din alte surse trebuie sa depuna declaratii de venit pentru 2012 si pot directiona 2% optind pentru asta in cadrul formularului declaratiei.

Pentru cei care vor sa redirectioneze 2% din impozitul pe venituri pentru LiterNet, iata datele necesare:
Denumire entitate non profit: Asociatia LiterNet
Cod d e identificare fiscala: 14791770 Cont bancar (IBAN): RO95BRDE080SV04774310800
Banca: BRD - Sucursala Brasov

Dragi prieteni,

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:
Fotografie & Arte plastice
Hibernal haiku
Andrei Baciu


Intra pe pagina editurii pentru a descarca volumul

Argument:

Haiku-urile hibernale desenate cu aparatul fotografic de Andrei Baciu sunt o suita de poeme pe tema fugii. A fugii restauratoare - de "lumea dezlantuita", de ritmurile infernale din mediul citadin. Ciclul sau numit Hibernal haiku este o invitatie pentru (si o fuga inspre) o lume a zapezilor uitate din copilarie.

Fotografiile lui Andrei ard chiar si in alb-negru: copaci desfrunziti, carari inzapezite si stoluri de pasari, dealuri in ceata - geometrii poetice in care doar cativa stalpi (in forma de cruce, asemenea celor din Calauza lui Tarkovski) si niste furnale de termocentrala (si ele desprinse parca din decorul aceluiasi apolog tarkovskian) mai amintesc de om si nazdravaniile sale tehnice. Aburii - albi, densi - din pastelurile de iarna ale lui Andrei imi amintesc si de genericul final dintr-un alt apolog cinematografic (Concurs-ul lui Dan Pita), care-l ademenea pe spectator intr-un "dincolo de lume" - un univers post-apocaliptic invadat de o ceata dominatoare ca o lumina orbitoare, purificatoare, ce topeste contururi si dilueaza culori.

Lumina din fugile lui Andrei e norul alb al unei binefacatoare iluzii: aceea ca - pentru o clipa, cat dureaza contemplarea frumusetii unui pastel (poezie, fotografie, tablou, lucrare muzicala, teatrala sau cinematografica) - toata neoranduiala si macularea pot fi topite in albul acesta de inceput si de sfarsit de lume.

(Marian Radulescu)
DESPRE EDITURA LITERNET

Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai longeviva Editura online (si singura exclusiv online) din Romania publicind in cei peste 11 ani de activitate peste 298 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi, catalani, americani si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au atins 1.459.800 exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

Cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) de pe situl LiterNet, de la adresa http://editura.liternet.ro
ALTE INFORMATII

Despre acest newsletter

Carti LiterNet.ro
http://www.LiterNet.ro
office@liternet.ro

Newslettere LiterNet.ro

Carti LiterNet.ro Program cultural Revista LiterNet.ro

Alte linkuri LiterNet.ro

Cititi-ne pe Facebook Urmati-ne pe Twitter Feed RSS gratuit