Fratii musulmani

Fratii Musulmani se angajeaza sa-i PROTEJEZE pe crestini in timpul slujbelor de Craciun

autor: FrontPress 05.01.2012

Reprezentanţii Fraţilor Musulmani din Egipt, o organizaţie islamistă a cărei aripă politică s-a clasat pe primul loc în urma primelor două tururi de scrutin din cadrul alegerilor parlamentare, au promis că vor contribui la garantarea protecţiei creştinilor copţi în timpul slujbelor de Crăciun, care vor avea loc peste câteva zile, în 7 ianuarie.
Creştinii copţi, care alcătuiesc circa 10 procente din totalul populaţiei de 82 milioane de persoane, au fost în 2010 şi 2011 ţinta unor serii de atacuri din partea islamiştilor wahabiţi, care doresc impunerea în Egipt a unui regim puritan, similar cu cel din Arabia Saudită. Partidul Al Nour, formaţiunea islamiştilor radicali, a obţinut scoruri electorale neaşteptate şi va fi o forţă în viitorul parlament de la Cairo.
“Am decis să organizăm comitete ale Frăţiei Musulmane care să protejeze Bisericile aşa încât mâinile păcatului să nu distrugă festivităţile pe care creştinii le au de multă vreme în această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei. “Chemăm Consiliul Suprem al Forţelor Armate şi poliţia să protejeze bisericile creştine la fel cum protejează secţiile de votare în timpul alegerilor”, a adăugat acesta.
Anul trecut, în timpul Liturghiei de Anul Nou de la Biserica Tuturor Sfinţilor din Alexandria, o maşină capcană a explodat ucigând 21 de creştini. În ianuarie 2010, 6 creştini copţi au fost împuşcaţi în timpul Liturghiei din Ajunul Crăciunului în oraşul Nag Hammadi. Mii de creştini au protestat paşnic în Cairo împotriva atacurilor unei biserici în Aswan, însă armata a tras în manifestanţi şi a intrat cu tancurile în mulţime ucigând 27 de persoane şi alte câteva sute fiind rănite.
Copţii sunt descendenții egiptenilor care au acceptat religia creștină în primele secole ale erei noastre. În secolul VII, arabii invadează Egiptul, cucerindu-l cu puțină rezistență din partea populației locale. Persecutarea copților a atins cote maxime în timpul domniei mamelucilor, imediat după cruciadele medievale, timp în care au avut loc multe convertiri cu forța. Totuşi convertirea egiptenilor la islam a fost un proces progresiv, în secolul al XIV-lea copții încă reprezentând majoritatea populației. Sursa: FrontPress.ro
H http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu