Si El a fost ispitit ..

„Caci n-avem un Mare Preot, care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat.” Evrei 4: 15

Niciunul dintre noi nu este ocolit de capcana ispitei!

Cu totii ajungem într-un moment al vietii cînd trebuie sa luptam împotriva ispitei. Multe dintre dorintele noastre sînt naturale, chiar venite de la Dumnezeu. Problema care apare în astfel de situatii nu face referire la dorintele acestea bune, ci la modul în care încercam sa le împlinim: facînd apel la caile celui rau sau la caile noastre. Problema apare atunci cînd alegem orice alta cale, în afara de calea Domnului.

Nu este un pacat sa fim ispititi, tentati de anumite lucruri. Pacatul vine atunci cînd cedam în fata ispitei…Pentru a fi biruitori în fata acestei curse a Celui rau, Dumnezeu ne-a dat cea mai puternica arma : Cuvîntul Sau!

În Cuvîntul Sau avem si cel mai bun exemplu al unei persoane care a luptat împotriva ispitei folosindu-se de Cuvîntul Scripturii, iar aceasta persoana este chiar Domnul Isus Hristos!

Unii oameni nu cred ca Domnul Isus a fost ispitit în acelasi fel în care sîntem noi ispititi azi. Adevarul este însa ca da, El a avut aceleasi lupte ca si noi, iar versetul de azi, din epistola catre Evrei ne spune chiar acest lucru.

Da, Domnul Isus a fost ispitit. El a luptat împotriva celui rau folosind arma pe care o avem si noi astazi: Cuvîntul lui Dumnezeu. Lucrul la care trebuie sa privim cu multa atentie este acela ca Isus Hristos nu a citat versete din Biblie, ca si cum ar fi spus formule magice. Nu! El si-a trait viata în lumina Bibliei, fiind dependent total de Tatal. Datorita acestui mod de a-si trai viata, Domnul Isus a reusit sa învinga în lupta împotriva ispitei.

Vreau sa te încurajez, ca, daca astazi esti tentat de pacat, sa alergi la Dumnezeu cu aceasta problema. Tatal cel Ceresc stie care îti sînt gîndurile si luptele. Asadar, de ce nu ai vrea sa fii sincer în fata Lui? Sînt pe deplin convins ca Dumnezeu apreciaza aceasta onestitate.

Adu-ti luptele înaintea Domnului si în acelasi timp ancoreaza-te în Cuvîntul Sau. Permite Scripturii sa îti aminteasca de dragostea nemarginita a lui Dumnezeu si despre deplina încredere pe care o poti avea în planurile pe care le are El cu privire la viata ta.

Dumnezeu este singurul ce poate împlini dorintele inimii tale…si o poate face în moduri placute Lui. Cere-i sa te ajute în lupta ta si El te va face victorios împotriva pacatului.

DOMNUL ISUS A ÎNVINS DUSMANUL FOLOSIND ACEEASI ARMA PE CARE O AVEM SI NOI ASTAZI: CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu