Controlul comportamentului

http://www.viu-grai.blogspot.com/2010/04/controlul-comportamentului.html
        Cercetarile intreprinse arata ca terapia cea mai buna este de a invata pe copii de mici sa isi controleze comportamentul, sa rabde, sa-si infraneze dorintele si impulsurile, sa nu fie lasati sa faca doar ceea ce vor ei.
        Controlul comportamentului nu se poate realiza decat corelandu-l cu controlul emotiilor si al dorintelor. Trebuie sa le formam copiilor deprinderea de a-si infrana impulsurile sau manifestarile care pot sa le faca rau lor sau celorlalti, sa devina astfel stapani, pe propriile reactii, sentimente si comportamente.
        In zilele noastre, aproape intregul mod de viata promovat prin cultura oficiala se opune dezvoltarii normale a mintii umane, astfel ca este absolut obligatoriu sa fie constientizat si contractat in mod lucid atacul la care suntem expusi prin viata in lumea contemporana.
       Desigur, procesul normalizarii nu va fi nici scurt si nici usor, deoarece, dupa cum observa neuropsihologii,, "structurarea inhiba restructurarea corticala" , iar o minte intoxicata de-a lungul anilor cu fantasmele culturii de consum, cu minciuna si inselatoria ideologiei nihiliste nu se poate dezintoxica fara durere si lupta.
          
       La inceput, trebuie plecat de la putin, pentru ca mai apoi sa se avanseze progresiv, deoarece, treptat, mintea si tripul, punandu-si in lucrare potentialitatile naturale, vor dobandi tot mai multa putere.
      Voi continua!

2 comentarii:

  1. Sper ca va puteti da seama cine sunt VAMPIRII SUFLETELOR COPIILOR care stau mult in fata Televizoarelor si Computerelor - Prudenta este mama INTELEPCIUNII SUFLETELOR inundate de PACE INTELEGERE RABDARE si ALTRUISM !

    RăspundețiȘtergere