Secrete savuroase ale ceaiului


Aceasta este săptămâna ceaiurilor, cu siguranță. Am început să beau ceai verde, pe blogul Laurei găsesc detalii despre aranjarea mesei la care se va servi ceai. Se adaugă, de asemenea, curiozitatea pe care o am pentru cultul ceaiului, curiozitate care m-a împins să găsesc aceste "detalii picante" despre ceai, pe care m-am gândit să le împart și cu voi:

1. Toate ceaiurile adevarate (alb, verde, negru, oolong) provin din aceeasi planta: Camellia Sinesis. Durata minima necesara pentru ca un tufis ce ceai sa poata fi recoltat este de 3 pana la 5 ani

2. Ceaiul de plante(din ierburi) nu este de fapt ceai ci este o bautura de tip ceai facuta din flori, fructe si ierburi. Adevaratele ceaiuri de plante nu contin frunze de ceai (Camelia Sinesis). Cele mai multe ceaiuri din plante se deosebesc prin proprietatea acestora de a stimula sau de a relaxa bautorul de ceai.

3. Studiile au aratat ca ceaiul poate asigura peste 15% din necesarul zilnic de calciu, 10% din necesarul de acid folic si 45% din doza zilnica recomandata de mangan. (asigura sanatatea oaselor).

4. Americanii prefera ceaiul negru inaintea celui verde sau olong si servesc peste 50 bilioane de cesti de ceai in fiecare an. (cel mai mult ceai rece - peste 80%).

5. Ceaiurile parfumate au fost inventate pentru a ascunde proasta calitate a anumitor tipuri de ceai.

6. Se spune ca daca pui o bucata de lamaie pe fundul cestii inainte de a turna ceaiul, aceasta va impiedica aparitia sedimentelor din frunzele de ceai sau mineralele din apa la suprafata cestii.

7. Prajiturile pentru ceai nu au fost facute dintotdeauna cu praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Inainte de anii 1850 erau facute cu drojdie.

8. Ceaiul organic este ecologic. Rezidurile de frunze de ceai pot fi utilizate ca ingrasamant pentru pamantul de gradina.

9. Bergamotul utilizat in ceaiul Earl Grey provine din coaja unui fruct care a fost creat prin incrucisarea unei specii de lamai cu portocal de Sevilla. Daca este consumat in cantitati mari, Bergamot-ul poate reduce capacitatea organismului de a absorbi potasiu.

Sursa aici
Sursa foto aici

4 comentarii:

  1. Si eu sunt bautoare de ceai... Inraita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu sunt asa inraita...dar ma inraiesc eu...de nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceaiul este si un foarte bun antioxidant :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Irisha, la ce nu o fi bun ceaiul?

    Auzisem, totusi, ca exista niste efecte negative pentru rinichi, daca bem in exces...

    RăspundețiȘtergere