Etimologia cuvantului "iubi"

Acest cuvant care place tuturor a inceput sa ma enerveze. De obicei cand o persoana vorbeste despre (sau cu) persoana iubita se adreseaza cu apelativul "iubi", nimic neobisnuit, ba chiar foarte obisnuit si cand spun obisnuit ma refer la faptul ca in fiecare telefon exista un apelant numit "iubi".
Dar ce te faci cand gasesti intr-un telefon mai multi de "iubi"?
Mie mi s-a intamplat sa gasesc in telefonul unei doamne(pe care l-am gasit si l-am returnat inapoi posesoarei) 8 asa zisi "iubi". Am apucat sa sun la 5 din numerele astea(ma gandeam ca sunt persoanele cele mai apropiate se dansa, dat fiind ca nu am gasit "mama" sau "tata") si de fiecare data mi-a raspuns o alta voce. Doar la al cincilea numar mi-a raspuns o persoana care m-a indrumat spre adevatata posesoare.
Primul apelat era un domn care mi-a spus ca nu o cunoaste pe dansa(ma gandesc nu si-a dat seama despre cine vorbesc), la urmatoarele doua mi-au raspuns 2 doamne, ca sa evit o catastrofa din motive de siguranta am inchis(era prea penibial o conversatie cu doua sotii de "iubi") Urmatorul apelant(am apelat dupa ordinea din agenda) era o persoana publica(caruia nu ii dau numele) care mi-a confirmat ca doamna e o cunostinta mai veche, dar nu cunoaste alt numar de telefon decat cel de pe care sunam eu( trebuie sa precizez ca mi-a raspuns cu apelativul "da iubi"). Ultimul apelat era(in sfarsit) chiar iubitul respectivei, care intamplator se afla in preajma iubitei sale.
De la o anumita varsta incepi sa te intrebi daca ai trait pe pamant, sau ti-au furat extraterstri creirul. Acesi cuvant a devenit la fel de comun ca si cuvantul "porc"( ma refer la faptul ca de multe ori cuvantul "iubi" din agenda se transforma in "porc"sau "poarca" dupa caz) deci esti cel putin penibil daca folosesti cuvantul asta mai mult de 2 ori pe zi(ca sa nu fiu porc si sa zic o data pe an)

6 comentarii:

  1. :)) Ce experienta interesanta ai avut

    RăspundețiȘtergere
  2. sa vezi ce inseamna numele meu in rusa...aia experienta interesanta... experienta asta cu iubi am avut-o ceva mai demult si de atunci cuvantul asta e ...abesnt :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,sa stii ca ai dreptate,acelasi lucri este valabil in cazul expresiei "Te Iubesc" ,am foarte bun amic,care intr-o ora ii mentioneaza iubitei sale de cel putin 3 sau 4 ori "Te Iubesc".Pe cate de frumos suna acum,pe atat de comun si plictisitor va fi pe viitor--mai bine o spui de 2 ori pe zi,pentru ca astfel pare mai surprinztor,si mai placut.Gandestete te cand a aparut o melodie noua care ti-a placut,te treceau fiorii cand o ascultai pentru prima oara...dar tu ce ai facut?Ai dat repeat,si ai stricat vraja,dupa ce ai ascultat-o de 50- de ori intr-o zi,parca nici nu suna chiar atat de bine.Nu ati patit-o?

    RăspundețiȘtergere
  4. experinta.........
    cuvantul asta m-a enervat mereu....nu cred ca i-am zis vreunui baiat "iubi":)):D

    RăspundețiȘtergere
  5. in primul rand nu are nici o leg etimologia cuvantului a iubi cu ce scrii tu acolo si in al doilea rand ptr a putea spune cuiva iubit trebuie sa simti cu adevarat acest lucru.
    Si intro relatie unul este iubit si unul iubeste parerea si la mine a pronunta cuvantul iubire sau chiar a spune unei persoane iubire nu se va intampla decat foarte rar nici daca ar demonstra ca am iubeste(parerea mea)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am vrut sa aflu etimologia cuvantului,doar atat

    RăspundețiȘtergere