:: Soldatelul german

Titlu: Soldatelul german
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:Elena Ceausescu (1917-1989)
Cit a fost Nicolae Ceausescu inchis la lagarul de la Tg.Jiu, anii 1940 (era ordonanta lui Gheorghe Gheorghiu Dej) Leana, cind nu era savant de renume mondial, l-a inselat. Uitati un episod.
Conform spuselor lui Nicolae Andruta Ceausescu(fratele Dictatorului), in aceasta perioada, viitoarea savanta nu a fost credincioasa iubitului aflat in detentie si s-a incurcat cu un soldat german. Iata ce povesteste Andruta, citat de britanicii Bob Wylie si George Galloway in cartea "Prabusirea": "Am strigat de jur imprejurul apartamentului ei pentru a transmite un mesaj de la fratele meu din inchisoare. Stiam ca ea nu se dusese la lucru si m-am gandit ca poate e bolnava. Vazand ca nu deschide nimeni usa, mi-am folosit speraclul. Cand am intrat in camera cu un singur pat, prima priveliste uimitoare a fost uniforma unui soldat german pliata ingrijit pe scaun alaturi de cizmele lui inalte. Alaturi un tinar barbat gol pusca, stand in pozitie de drepti in mijlocul podelei. A doua a fost si mai uimitoare: fundul ei mare, gol proptit in fata mea. Grozav comunista: grozav partizana! Ea nu m-a iertat niciodata pentru ceea ce vazusem. M-a urat si s-a temut de mine totdeauna dupa aceea".
http://odorica.blogspot.com/
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

8 comentarii:

  1. Cınd vezi ce-i debiteaza mintea ROAMNULUİ ıti dai seama ca DUMNEZEUL NOSTRU a avut o zii proasta cınd ne-a creat:)

    Peste tot mişunau İVANİ iar TOVARAŞA nu avea altceva mai bun de facut, decıt sa şi-o puna cu cei din ARMATA lui ADOLF ?

    Odorica ispraveşte TE ROG cu prostiile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Este articol preluat de la BBC.
    Oare nu mai au credibilitate ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Eee cum sa nu,
    Doar şi Herta Müler toate TUNETELE şi FULGERELE de pına ın 89' a spus ca erau IMPUŞKATURİLE SEKURİŞTİLOR şi i-au dat Suedezi NOBEL ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau sa ramin datoare cu un raspuns. Se spunea ca soldatii rusi erau brutali cu romancele, ca ziceau sa sint fasciste. De aceea si Lenuta prefera nemtii ca, se socotea fascista ca ei. Sic !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si in 194o erau numai nemtii in tara, rusii au venit dupa 23 aug.1944. Se folosea si ea de ce avea atunci la indemina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate voi face apologia egoismului, dar câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia, cam aşa se şopteşte pe la mine prin cartier. Aşa că... see you around

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu duc grija nimanui ca, toate acestea s-au intimplat acum zeci de ani, dar si de mine spun unii ca sint fascista. Si eu trebuie sa am lucrul acesta in vedere. E vorba de pielea mea doar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda,
    Au dreptate aia' care zic :)

    Şic!!

    RăspundețiȘtergere