ajutoarele sunt pe drum...

Ajutoarele sunt pe drum

   Intr-un an, un oras din centrul SUA, situat in valea dintre doua rauri a fost inundat. Ambele rauri au iesit din matca iar ploaia continua sa cada zi si noapte in acea zona. Nu se intrezarea nici o urma de speranta in oprirea ploii, asa ca orasul urma sa fie inundat din plin. Toata lumea a fost evacuata, cu exceptia unui singur om care refuza sa isi paraseasca casa - care, in curand urma sa fie complet acoperita de apa.
        "Eu am credinta in Dumnezeu ca ma va scapa." spunea batranul celor care il implorau sa mearga cu ei spre terenuri mai inalte. Omul credea in puterea rugaciunii si se incredea in Dumnezeu ca sa fie salvat.
        Apa a acoperit drumurile, facandu-le de netrecut pentru masini. Totusi, un om intr-o masina de teren s-a oprit la casa batranului si a strigat: "Grabeste-te, vino cu mine! Te voi duce la un loc sigur! Nu mai ai mult timp! Dar batranul continua sa se roage. Nu vroia sa isi paraseasca casa.
        In cateva ore apa s-a ridicat cu peste 1 metru, inundandu-i complet casa. Ploaia continua. Batranul s-a urcat pe masa de bucatarie si a continuat sa se roage. Apa ii ajunse-se la calcaie, in momentul in care un om cu o barca a venit la casa lui si l-a strigat prin fereastra: "Domnule, veniti cu mine! Va voi duce la un loc sigur!"
        "Nu" a raspuns batranul. "Dumnezeu ma va scapa din aceasta inundatie!"
        Apa s-a ridicat tot mai mult, si curand batranul a trebuit sa se catere pe acoperis. Ploaia torentiala persista. In timp ce se ruga a auzit sunetul unui elicopter. A privit in sus si a vazut un elicopter deasupra casei sale. O scara a fost coborata din elicopter pentru el.
        Dar el a strigat: "Pleaca! Ma faci sa cad de pe acoperis! Dumnezeu ma va salva! Tu du-te si salveaza pe altcineva!"
        Elicopterul n-a putut sta acolo toata ziua, asa ca a plecat, lasandu-l pe batran pe acoperis. In final, apa a acoperit casa iar batranul a murit inecat.
        Cand acesta a ajuns la portile raiului el a cerut lui Petru sa-i inlesneasca o intalnire cu Dumnezeu. Petru l-a dus la tronul harului.
        "Doamne, m-am rugat cu atata ardoare ca sa opresti ploaia si sa ma salvezi de inundatie. Dar m-ai lasat sa ma inec. Nu inteleg!"
        "Copilul Meu, am auzit rugaciunile tale. Ti-am trimis o masina de teren, o barca si un elicopter. De ce le-ai respins pe toate?"

APLICATIE: Dumnezeu nu raspunde intotdeauna la rugaciunile noastre asa cum ne asteptam. Dar El raspunde. A avea credinta si incredere in Dumnezeu inseamna a recunoaste interventia Sa in circumstante, indiferent de cat de disperate par acestea. In ochii nostri lucrurile pot parea ca se inrautatesc si ca Dumnezeu ne-a abandonat. Dar El vede imaginea completa si noi putem sa ne incredem ca El nu ne va uita niciodata. El este la lucru, chiar si atunci cand noi nu ne dam seama. "Stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu." (Romani 8:28).
        De asemenea tebuie sa ne amintim ca Dumnezeu lucreaza prin oameni de rand asemenea noua. Asemenea salvatorilor din povestire, cand oferim ajutor sau ne purtam cu bunatate, cu cineva s-ar putea sa fim un raspuns la rugaciunile lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu