Unul s-a intors...

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Luk 17:15 Unul din ei, cînd s'a văzut vindecat, s'a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare.

Oamenii care au o inima multumitoare, totdeauna dau lauda Lui Dumnezeu. Ii auzi des spunand „Dumnezeu este bun!”. Ei stiu ca Dumnezeu este motivul pentru fiecare binecuvantare pe care o primesc.

Dar sunt de acei care privesc la Dumnezeu pentru binecuvantari dar atunci cand sunt binecuvantati, se duc pe drumul lor fericit. Inimile lor sunt captivate de binecuvantare in loc de a fi captivate de Acel care i-a binecuvantat.

Isus a intalnit ambele genuri de oameni cand a intrat intr-o zi intr-un sat. Zece leprosi au strigat catre El „Isuse Doamne, ai mila de noi!” (Luca17:13). Atunci cand strigi catre Isus pentru indurare, El totdeauna te aude. In alta ocazie, atunci cand doi oameni orbi au strigat catre El „Fiu al lui David, ai mila de noi!”, El s-a oprit si le-a oferit miracolul de care aveau nevoie. (Matei9:27-30)

Cei zece leprosi au strigat la El pentru indurare si El s-a oprit, s-a uitat la ei si le-a spus „Mergeti si va aratati preotilor” si in timp ce mergeau, au fost curatiti (Luca17:14)

Dar numai unul dintre ei s-a intors inapoi, a cazut la picioarele Lui Isus si I-a multumit. Remarcati cuvintele foarte triste spuse de Isus „Nu au fost curatiti toti zece? Unde sunt ceilalti noua?” (Luca17:17)

Si ceilalti, evident, stiau ca Isus i-a curatit, totusi, nu s-au deranjat sa se intoarca sa-I multumeasca. S-ar putea ca acest lucru sa fi fost mentionat in Biblie fiindca Dumnezeu vrea ca noi sa stim ca nu multi oameni Ii multumesc dupa ce primesc binecuvantarea? Trebuie sa ne fie clar ca atunci cand binecuvantarea vine, sa-ti amintesti sa-i aduci Lui Dumnezeu lauda, glorie si onoare si sa fi constient ca El este sursa fiecarei binecuvantari din viata ta.

Stii ca atunci cand omul s-a intors inapoi ca sa multumeasca Lui Isus, a primit inca o binecuvantare pentru a deveni intreg? Isus i-a spus „ridica-te si mergi pe drumul tau, credinta ta te-a facut intreg”(Luca17:19). Nu a fost doar curatat de lepra ci si-a recapatat si degetele lipsa.

Prietene, atunci cand inima ta este multumitoare fata de Dumnezeu, te asezi pe pozitia in care vei primi binecuvantari si mai mari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu