:: Cine comanda, plateste

Titlu: Cine comanda, plateste
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro/?p=4124
Articol: Este extrem de neplăcut să ai 20 de ani, să îţi doreşti să te distrezi, să trăieşti viaţa din plin şi să te fi născut într-o familie modestă din punct de vedere financiar.

Fiind femeie şi, în plus, născută şi crescută în alte "vremuri", nici nu bănuiam prin ce trece un tânăr la această vârstă. Şi, înclin să cred că este mult mai dificil pentru un băiat decât pentru o fată.

Tânărul cu care vorbeam deunăzi, era foarte "pornit" împotriva unui anumit gen de fată, cu un comportament care se pare că a devenit "molipsitor". Îmi spunea:
- Îmi place o fată, îmi dă de înţeles că mă place şi ea, vorbim la telefon ore în şir, dar, pur şi simplu îmi este teamă să o invit undeva. De unde în discuţii susţine sus şi tare că nu o interesează băieţii cu bani, că îşi doreşte pe cineva care să fie atent, tandru, respectuos şi mai ştiu eu cum, în clipa în care stabilim un loc de întâlnire, acesta va fi, fără doar şi poate "la mall". Nu mai suport să aud cuvântul: MALL.
- De ce, ce e atât de rău în mall?
- Păi… când ai portofelul plin de bani, nu e nimic rău. Dar, când eşti student şi ai şi tu în buzunar doar câteva hârtii de 10 lei, pe cuvântul meu, că nu ai curaj să intri în mall nici cu mama…
- Trebuie neapărat să cheltui bani?
- Daaaaa!!! Aici e problema! Ele nu caută băieţi cu bani, dar, nici nu intri bine în mall şi auzi: "- Ştii, n-am apucat să mănânc nimic astăzi, nu vrei să-mi iei şi mie un croissant cu ciocolată?" – iar întrebarea inocentă este pusă în faţa unui stand unde amărâtul de croissant nu costă decât… 12 lei… poţi să nu îi iei? Te faci de ruşine, plus că, leşină fata de foame. Apoi, i se face şi sete, că… deh… a mâncat! Îi iei şi un suc natural – căci apa plată nu taie setea… şi îşi aminteşte că nu a avut de unde să îşi cumpere ţigări… te mai şi întreabă: "dar ţie nu ţi-e sete?" – cum dracu' să-ţi fie sete când deja ai cheltuit jumătate din banii din buzunar şi înca n-aţi ajuns la cafenea?

Ei… povestea cu fata în mall a fost destul de lungă şi tristă. Fata a vrut şi pizza, şi prăjiturică, din nou suc, şi film, şi popcorn şi dus acasa cu un taxi…

În condiţiile astea, îmi spune bietul de el, mai fac ceva economii şi mai reuşesc să o mai scot odată în oraş peste vreo trei-patru luni…
Să fie oare criza vinovată? Fetele chiar nu au ce mânca acasă? Au şi ele bani de buzunar – dar… pardon! ăia sunt pentru farduri, cosmetică şi coafor! Pentru restul sunt… băieţii, nu?

Mă gândeam eu… ce frumos era în alte vremuri în care, din bun simţ sau… sau nu ştiu ce, se cam aplica vorba românească… cea cu "foaie verde, solzi de peşte… cine comandă – plăteşte!"…

Bag seamă că, deşi fiu-meu n-are nici măcar doi ani, eu mi-am adoptat deja postura de… soacră!
--
Visitor Ip: 194.102.249.197

2 comentarii:

 1. Dar numai cine plateste, comanda.. :)))

  Fetele astea.... Nu prea sunt duse la biserica... Cred ca la biserica poti intalni una cumsecade, de preferat nemtoaica. Asa esti sigur ca distractia se plateste pe din doua. Nemteste! :)

  Mi-a placut articolul.. Haz de necaz! Bun!

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru orice platim la un moment dat. Ele considera ca cel care le scoate in oras e privilegiat sa fie in preajma lor, asa ca trebuie sa plateasca deindata.
  Astazi, lumea e materialista.

  RăspundețiȘtergere