:: Mario

Titlu: Mario
Autor:: AndreiGhiorghe http://anndrei.ro
Articol: Dap.L-am vizitat pe Mario.La Penitenciarul Rahova. Duminica este zi de vizita pentru detinuti. De fapt am facut-o pentru ca el ma rugase printr-un e-mail. Nu mai are acces la calculator o perioada dar vrea sa ne transmita in continuare trairile lui. Mi-a dat doua texte scrise cu creionul pe coala de caiet, texte pe care le voi posta cand va fi timpul.

Mario este un baiat slabut, saten, cu ochii negri. Ma asteptam sa arate mai fioros gandindu-ma la el ca la un detinut. Dar nu e. Mario are chip de copil. Si are 19 ani.

Pentru cei care au descoperit acest blog mai recent, Mario este un cititor care mi-a mai trimis cateva texte pe care le-am si postat.

Mario este condamnat pentru furt. Dar el spune ca nu pentru un furt obisnuit. Greseala majora a lui Mario a fost aceea de a avea curajul sa viseze. Mario a crezut in minciuna sociala, aceea care spune ca suntem egali in drepturi, ca in viata plecam cu aceleasi sanse si ca dragostea invinge.

Mario nu a avut niciodata familie. Dupa ce a trebuit sa plece de la casa de copii , la 18 ani, s-a angajat ca muncitor necalificat la liceul unde fusese pana atunci elev. De fapt el fusese baiatul bun la toate dinainte de a termina ultimele patru clase de liceu. Si pentru ca era un baiat cuminte si priceput, directorul liceului l-a angajat imediat dupa absolvire.

Mario o iubea pe Bianca. De fapt inca o mai iubeste dar asa a inceput drama lui. Bianca il iubeste pe Mario, in ciuda conditiei lui precare. Bianca este o fata de familie buna.Tatal ei conduce o firma prospera, iar mama ei lucreaza in cercetare.

Bianca si Mario aveau o relatie din vremea in care el trecea intr-a unsprezecea iar ea castiga concursul Miss Boboc in primul an de liceu.

Parintii Biancai nu au luat in seama la inceput relatia lor, dar dupa un timp, vazand ca lucrurile devin serioase, au inceput discutiile prin care, din ce in ce mai sever, Biancai au inceput sa ii interzica sa se ma vada cu el.

Dar dragostea nu poate fi oprita cu ratiuni economice sau sociale. Dragostea exista, iar dragostea interzisa este cu atat mai ademenitoare. Dragostea nu este o afacere, nu este o intelegere intre parti si nu se face in urma unui studiu de caz. Dragostea nu are ratiune, nu are discernamant, dragostei nu i se evalueaza riscurile si nici premizele. Dragostea este esenta sufletului nostru, de acea dragostea este viata. Dragostea este lumina, este caldura,dragostea nu este in nici un caz pacat.

Dar parinti Biancai nu au inteles asta. Chiar daca ea ii mintea ca nu se mai intalneste cu el in timp ce o faceau pe ascuns, tatal ei a continuat sa o suspecteze.

Isi traiau iubirea in cele mai mai ciudate locuri.In podul liceului, in scari de bloc, la prieteni binevoitori acasa, in subsol, in garaje, in sala de sport, sau te miri unde. Iar daca vara este mai simplu, odata cu venirea iernii posibilitatile deveneau din ce in ce mai limitate.

Intruna din zilele friguroase de iarna, parintii Biancai o anunta ca vor pleca pentru o noapte de acasa. Mergeau la o prezentare de produse in strainatate iar ea trebuia sa ramana singura o noapte acasa.

Aceea a fost ultima noapte pe care Mario si Bianca au petrecut-o impreuna. Orbiti de iubire nu au banuit capcana ce tocmai le-a fost intinsa.

continuarea pe http://anndrei.ro
--
Visitor Ip: 92.55.138.148

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu