:: Si luptatorii din munti, iubeau

Titlu: Si luptatorii din munti, iubeau
Autor:: Odorica Ion
Poza: ioana Voicu Arnautoiu.jpg
Articol: Foto: Ioana Raluca Voicu Arnautoiu (n.1956).
Vreu sa va reamintesc, una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste pe care am aflat-o eu. Este povestea de dragoste dintre Toma Arnautoiu (1921-1959)locotenent, capul rezistentei din Muntii Muscelului condamnat si executat in 1959 la Jilava si iubita lui Maria Plop. Numai dragostea nemasurata a putut duce, o tinara fata in mijlocul luptatorilor din munti intr-un loc deosebit de periculos. Acesta nu este un articol politic este vorba de dragostea adevarata, care nu tine cont nici de cele mai mari pericole. In munti acolo s-a nascut rodul dragostei lor Ioana,pe 22 mai 1956,moase i-au fost luptatorii, albia pentru scaldat, a fost un trunchi de copac scobit. Dar dupa prinderea parintilor ea a fost (avea 2 ani)dusa la Orfelinatul din Cimpulung,de unde a fost luata de o familie din Bucuresti(nestiindui-se trecutul). Aceea familie au inscris-o la scoala de muzica, a ajuns vilonista la orchestra George Enescu din Bucuresti. http://dariaion.blogspot.com/ (pentru cine vrea sa vad!
a videoclipul cu Ioana Arnautoiu).
Dupa revolutie a aflat cine i-au fost parintii. Este violonista de prestigiu, conferentiar universitar doctor, sefa de catedrei de "Muzica de camera si Ansambluri de orchestra" a Universitatii din Bucuresti. Violonista de prestigiu, Ioana Arnautoiu a sustinut peste 100 de concerte in tara si peste hotare.
M-am gindit ca din cei 2000 de luptatori din munti, nu stiu citi se uitau dupa avioanele americane ca ultima scapare. Dar sint sigura ca iubitii Toma si Maria se uitau precis. Sa nu fiti rai si sa spuneti ca mai mult se uita Maria.Am vrut sa va dezvalui o fascinanta poveste de dragoste, consumata in pericol si sa incerc sa descopar, cine se uita dupa aviatia americana.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu