Eficienta muncii

Recent, urmarind stirile la televizor, intrezaream o perspectiva sumbra: scaderea salariului (in cazul meu) si a pensiei (in cazul tatalui meu). Motivul? Nu sunt bani si se fac economii...
Mi se pare un motiv oarecum stupid. Economii? Economii se fac de mult pe spinarea mea: in sistemul sanitar unde lucrez, sunt mai putini salariati decat ar fi nevoie, lucrand pe salarii mai mult decat mizerabile. Am lucrat peste norma, chiar daca nu am primit bani sub forma de plata a orelor suplimentare. Am lucrat si ca medic si ca asistent, desi ar fi trebuit sa fac doar munca de medic, asa cum ar fi fost normal, fara ca prea multi sa-mi spuna macar "multumesc" pentru asta. Unde oare s-au dus banii necesari pentru plata muncii unui om in plus?
Teoretic, in loc de a se face economii peste limita de suportabilitate, ar trebui sa se incerce a se gasi noi surse de obtinere de bani prin munca, o munca din ce in ce mai productiva. Cam greu, nu-i asa? Nu conteaza! Fraierii muncesc.
O colega imi spunea ca nu-i nimic daca stau constiincios la servici: imi face statuie "cu materialul clientului". Cand am intrebat ce inseamna "imi face statuie cu materialul clientului", mi s-a raspuns: "Stai la servici si muncesti pana intepenesti ca o statuie." Logic, nu-i asa?

2 comentarii:

  1. terorism economic ..... SUA si RUSIA daca se mai leaga de RO aiurea vor avea MULTE PIERDERI pe toate PLANURILE … legile femosan , care multi nu le inteleg dar au o forta IMPRESIONABILA … SUCCES ROMANI !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. in loc sa comentati cine ce si cum propuneti solutii si strategii ptr. minim 5 ani ... pe toate blogurile si forumurile ... veti vedea atunci cum se vor mobiliza ROMANII ...

    RăspundețiȘtergere