Antisemit si sexist

Meryl Streep despre Walt Disney: ANTISEMIT si SEXIST

autor: FrontPress 09.01.2014

Walt_disneyActriţa americană Meryl Streep s-a lansat marţi într-un atac furibund împotriva unuia dintre cei mai îndrăgiţi autori de desene animate din toate timpurile. În timpul ceremoniei în care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din“Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii”, aceasta l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru conceptele lui de viaţă tradiţionale legate de rolul femeii în societate şi pentru opiniile sale considerate “antisemite”.
În discursul ce a însoţit înmânarea premiului, Meryl Streep a pus accentul pe atitudinea “bigotă” faţă de femei a lui Walt Disney, reflectată în strategiile companiei sale de producţie, informează Mediafax.
“Unii dintre asociaţii acestuia au relatat că Walt Disney nu agrea femeile”, a declarat actriţa, înainte de a-i înmâna premiul Emmei Thompson. “Disney, care a adus bucurie, după cum ştim, în viaţa a miliarde de oameni a fost probabil rasist (…) sau a avut anumite înclinaţii rasiste. El a format şi a susţinut un grup de lobby antisemit din industrie. Şi a fost, fără îndoială, după cum arată strategiile companiei sale, un bigot sexist”, a continuat actriţa.
Meryl Streep a explicat că a ales acest discurs critic la adresa lui Disney, “ca omagiu faţă de Emma (…) deoarece este o feministă convinsă (…), ca şi mine!”.
Emma Thompson a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, la gala National Board of Review Awards, interpretând rolul lui P.L. Travers, autoarea cărţii pentru copii “Mary Poppins”, în filmul “Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii/ Saving Mr. Banks”, regizat de John Lee Hancock. Filmul urmăreşte modul în care Walt Disney, interpretat de Tom Hanks, a ajuns să ecranizeze celebra carte pentru copii, după ce, iniţial, s-a lovit de împotrivirea autoarei.
meryl-streep-3Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul “Doamna de Fier/ The Iron Lady”, aminteşte Mediafax. Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din “Kramer contra Kramer” şi “Alegerea Sophiei”. Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum “Vânătorul de cerbi”, “Podurile din Madison County” şi “Julie şi Julia”, Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.
Walt Disney (1901 – 1966), inovator al filmului de animaţie şi cofondator al studioului de producţie Walt Disney Company, a fost nominalizat la 61 de premii Oscar şi la şapte premii Emmy, deţinând recordul pentru cele mai multe nominalizări la trofeele Academiei americane. Disney şi echipa sa au creat unele dintre cele mai celebre filme din lume şi cele mai cunoscute personaje, inclusiv pe cel pe care majoritatea îl consideră alter ego-ul său, Mickey Mouse. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu