Ruperea relatiilor

Nationalistii italieni vor ruperea relatiilor cu Arabia Saudita

autor: FrontPress 09.01.2014

rege arabia sauditaLiderul partidului naţionalist Forţa Nouă din Italia, fostul europarlamentar Roberto Fiore, a cerut oficial, printr-o scrisoare adresată Guvernului de la Roma şi Ministerului de externe, ruperea relaţiilor diplomatice şi comerciale cu Arabia Saudită, deoarece regatul din Orientul Mijlociu “reprezintă chintesenţa unui stat terorist”.
Naţionaliştii italieni consideră statul sunit, un aliat în regiune al intereselor americane, ca fiind “exportator de terorism” prin susţinerea extremiştilor islamişti din Irak, Liban şi Siria.
Mai mult, Roberto Fiore îi dă dreptate preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a afirmat recent că atentatorii sinucigaşi din Volgograd, care au ucis la sfârşitul anului trecut zeci de oameni nevinovaţi şi au rănit alţi peste 100, s-ar fi aflat “sub comanda Arabiei Saudite”.
Liderul Forţei Noi a mai anunţat că va organiza proteste de stradă în faţa ambasadei din Roma a Arabiei Saudite, “pentru a explica cetăţenilor rolul nociv al acestui stat pe tabla de şah a geopoliticii mondiale”. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu