Cultural » Marcel Iureș, Tudor Gheorghe și Horia Brenciu ocolesc Romanul

Romașcanii își pot urma idolii în spectacolele organizate în orașele Piatra Neamț, Bacău și Iași. Frigul din Casa de Cultură din Roman alungă marii și autenticii artiști.


În primăvara acestui an, romașcanii au posibilitatea să se bucure de  evoluția unor nume mari ale muzicii și teatrului românesc, precum și ale dansului internațional. Spectacolele nu pot fi vizionate în Roman, organizatorii evitând orașul nostru din cauza frigului din sala de spectacole a Casei de Cultură și a riscului ca numărul redus de spectatori să conducă la anularea acestora.
Astfel, iubitorii de teatru pot putea vedea, pe 12 martie, la Piatra Neamț, spectacolul “O scrisoare pierdută”, în regia lui Alexandru Dabija, o montare a Teatrului de Comedie București, cu Marcel Iureș (foto) în rolul principal, distins, pentru rolul Cațavencu, cu premiul pentru cel mai bun actor în cadrul Festivalului Comediei Românești.
Maestrul Tudor Gheorghe va fi prezent, cu spectacolul “Ce-am avut și ce-am pierdut”, în orașele Piatra Neamț (10 martie, Casa de Cultură), Iași (11 martie, Teatrul Național) și Bacău (14 martie, Grădina de Vară). Spectacolul face parte din turneul cu același nume pe care artistul îl face în mai multe orașe din țară. Tudor Gheorghe va fi acompaniat pe scenă de Virgil Iordache (vioară), Floricel Gheorghe (țambal) și Ionel Feraru (contrabas).
Horia Brenciu va cânta la Bacău (6 martie, Teatrul de Vară), Piatra Neamț (9 aprilie, Casa de Cultură) și Iași (21 aprilie, Casa de Cultură) în spectacolul “Fac ce-mi spune inima”. Artistul va cânta, în turneul organizat prin 14 orașe din România și Chișinău, alături de HB Orchestra.
Cei care îndrăgesc dansul au prilejul să vadă un spectacol care va purta spectatorii prin folclorul și cultura latino-americane, în interpretarea a peste 30 de artiști, membri ai celebrului ansamblu Ballet Flamenco de Madrid, în orașele Iași (1 aprilie, Teatrul Național), Piatra Neamț (2 aprilie, Sala Sporturilor) și Bacău (3 aprilie, Grădina de Vară).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu