Amenintarea anarhistilor





Un grup cunoscut de anarhişti italieni ameninţă cu boicotarea Jocurilor Olimpice Londra 2012, după ce şi-a asumat responsabilitatea pentru sabotarea sistemului de metrou din Bristol, informează Daily Mail. Un alt atac pentru care sunt bănuiţi tot anarhiştii de la FAI (Informal Anarchist Federation) este şi cel asupra unui sistem de comunicaţii al poliţiei din Dundry.
Mai mult, cei de la FAI au recunoscut faptul că sunt şi în spatele unui atac armat din portul oraşului Genova, din urmă cu două săptămâni. Roberto Adinolfi, directorul unei companii energetice, a fost împuşcat în genunchi de doi bărbaţi aflaţi pe motociclete.

Roberto Adinolfi, directorul împuşcat
După toate operaţiunile violente ale anarhiştilor italieni, aceştia au emis o declaraţie în care ameninţau organizarea Jocurilor Olimpice.
“Într-un Regat Unit al controlului şi al domesticirii, noi suntem ”acei oameni nepatrioţi” care consideră că Jocurile Olimpice 2012 sunt foarte ofensive. Nu avem nicio reţinere să folosim activitatea noastră ca să stricăm imaginea naţională a ţării şi să paralizăm economia aşa cum putem. Pentru că pur şi simplu, noi nu vrem turişti bogaţi, noi vrem un război civil”, se arată în documentul publicat.

Cu toate acestea, autorităţile britanice au anunţat că securitatea la Jocurile Olimpice va fi asigurată atât pe plan terestru şi fluvial (pe Tamisa), cât şi aerian, mai multe trupe de militari fiind armate, iar costul total fiind de peste 1,25 miliard de euro.
Aceste operaţiuni de securitate au fost gândite pentru a proteja JO 2012 de un posibil atac al organizaţiei teroriste Al-Qaida şi nu de ameninţările celor de la FAI. Grupul de anarhişti a avertizat şi cu alte atacuri asupra liderilor industriei nucleare, pentru a preveni alte dezastre precum cel de la Fukushima, Japonia. http://www.gandul.info

2 comentarii:

  1. Anarhia nu reprezintă un pericol pentru nici un om normal de pe acest pământ.Anarhia este un pericol pentru bogați care astfel pierd din hățuri mulțimea de sclavi.Anarhia este un pericol pentru propovăduitorii democrației, a falsei libertăți, care îți cer supunere totală și necondiționată față de sistemul valorilor democratice.Cu alte cuvinte dacă ești un sclav supus și accepți ordinea prestabilită forțele de represiune(poliția, jandarmeria, securiștii în civil, etc.)nu au nimic cu tine.Dar dacă îndrăznești să gândești și să ieși din tiparul obișnuit cu care elitele controlează oamenii ești catalogat ori terorist(asta se poartă din 2001 când Bush a demolat WTC), ori infractor sau instigator la acțiuni antisociale(rog a se citi antisistem).Cu alte cuvinte când începi să gândești ești un pericol pentru stăpâni.Dacă m-am născut sclav de ce ar trebui să mor tot sclav???Dacă sunt conștient de opresiunea la care sistemul mă supune prin legi la care doar ce-i care la dau au imunitate, de ce ar trebui să m-ai țin cont de legile nenorocite îndreptate împotriva mea???
    Organizarea socială în toate formele ei de existență presupune ca unii să fie stăpâni iar alții să fie sclavii care trudesc pentru stăpâni și bunăstarea lor.Odată mascat acest adevăr sub pretextul bunăstării oamenilor elitele îi manevrează pe slugoi cum vor.Media prezintă anarhia ca pe o uriașă sperietoare, păcat că puțini pricep cât de eliberatoare poate fi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, nu am nimic cu tine, dar cred ca ai vizionat cam multe filme conpirationale... Daca analizam lucrurile din diferite unghiuri, o putem vedea asa cum vrem noi, si putem aduce chiar si dovezi. Dar nu inseamna ca asa este si realitatea. Daca ne apucam sa cercetam si sa cautam, am putea ajunge si la concluzia ca noi oamenii traim doar intr-o iluzie, ca in filmul Matrix, si ca robotii care ne-au invadat pamantul se hranesc cu caldura trupului nostru, si pentru a ne tine in viata creierul nostru este conectat la un supercalculator, care ne afiseaza o lume, lumea asta a noastra in care traim...

    RăspundețiȘtergere