:: Blogenciclopedia (22) - Epiploonul

Titlu: Blogenciclopedia (22) - Epiploonul
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro
Articol: Epiploonul este ligamentul peritoneal care uneşte viscerele (viscerele reprezintă totalitatea organelor care se găsesc în cavitățile toracică și abdominală ale corpului – "măruntaie").

În epiploon se depozitează caloriile în jurul intestinelor. Aceasta crează uneori starea de "stomac umflat". În stare normală este transparent, iar la persoanele cu probleme capătă o culoare galbenă. Este deosebit de periculos, deoarece eliberează o substanţă toxică vomitivă.

Ce se întâmplă în organismul nostru?
După ce luăm micul dejun, de exemplu, mâncarea trece prin intestinul subţire, prin vene, la ficat. Îi dă acestuia nutrienţii (pe care noi îi alegem!), sau, după caz, distruge ficatul. În multe cazuri, duce la transformarea ficatului într-o substanţă adipoasă, albă, ceea ce… nu este deloc bine pentru noi! Pentru că atunci ficatul produce substanţe chimice toxice. Epiploonul se măreşte şi se întinde, îngroşându-ne talia.

Când epiploonul este invadat de grăsime, ne modifică hormonii, energia de care dispunem, glicemia, tensiunea arterială. Ajunge să aibă "propria viaţă" în interiorul nostru. Şi nu este doar grăsime (care să poată fi scoasă, spre exemplu, prin liposucţie!).

Dimensiunea taliei, cel mai bun indicator al mărimii epiploonului, este pentru noi un element esenţial. Dimensiunea taliei, măsurată la nivelul ombilicului, trebuie să fie jumătate din înălţimea noastră, sau chiar mai mică. (La o persoană cu dimensiuni foarte mari ale taliei, greutatea epiploonului poate depăşi 4 kilograme!)

Ce ar trebui să facem pentru a ajunge la o valoare normală a acestui indicator?

*trebuie să eliminăm din alimentaţie până la zero zahărul şi produsele care conţin zahăr
*cînd suntem stresaţi şi agitaţi, substanţele eliberate, steroizii, ajung direct în grăsimea de pe abdomen şi o stimulează să crească, deci, una dintre metodele cele mai eficiente este cea a eliminării stresului (cât aş vrea să ştiu cum să fac acest lucru!!!)
*o alimentaţie echilibrată şi cât mai sănătoasă

Sursa: http://www.doctoroz.com
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu